Det blev ekstra vådt under byfesten i Hvalpsund

HVALPSUND: Den danske sommer kan være lunefuld. Det ved man alt for godt i Hvalpsund og derfor tog arrangører og gæster det også meget afslappet overfor det meget omskiftelige vejr i den forgangne uge hvor alt godtfolk, vanen tro mødtes til byfest og kræmmermarked i Hvalpsund.

Allerede på byfestens første dag skulle det vise sig, at vejret ville spille arrangørerne et puds med hensyn til Hvalpsund Løbet. Heldigvis besluttede regnen sig for at stoppe op til løbsstart, så løbet trods alt kunne afvikles i tørvejr, men med et lavere antal deltagere end de foregående år. 156 ”vikinger” stod klar i blæst og kulde ved start.          

Kræmmermarkedet led også under det regnfulde vejr, som især satte sit præg på markedet lørdag, hvor tunge regnstråler faldt over Hvalpsund. Men stadeholderne var ikke til at slå ud. Kun 3 kræmmere blev væk grundet vejret.  

– Det må man tage med et smil. Langt de fleste markedsweekender i år har været ramt af regn, lød det fra en af de garvede kræmmere, som også kommer til Hvalpsund næste år uanset vejret.   

Fredag aften var der som noget nyt, arrangeret familiedyst på havnen med deltagelse af tre familier. Der blev kæmpet intenst i de fem discipliner, som talte æggevæddeløb, tovtrækning, flaskekastning, stabling af korthuse og endelig pyntning af en lagkage. Dysten endte med en delt 1. plads til Fam. Sørensen på Illerisørevej og Fam. Sørensen på Holevej.        

Lørdag var vejret igen med til at præge byfestaktiviteterne. En fornuftig beslutning gjorde at torvedagen i midtbyen med kort varsel blev flyttet i tørvejr til teltet på Havnepladsen. Til gengæld blev det også belønnet med fuldt hus til kaffe og 350 gratis rundstykker. Teltet blev i øvrigt også fyldt dagen efter til sildebordet som slog alle rekorder. Hele 8 spande sild blev fortæret.      

Lørdag eftermiddag var der veteranbiludstilling på havnepladsen som trak rigtig mange interesserede til. Man kunne sågar se bilen som har været med i filmen om Hvidstensgruppen.

Hvidstensgruppen var også det meget autentiske og flotte indslag i optoget søndag eftermiddag. Det var derfor Lord Nelson, som blev den suveræne vinder af det ellers noget indskrænkede optog, som i år kun talte seks vogne. Hos børnene var det badelandet Højvand som vandt.   

Et andet af Havnefestens populære indslag fulgte senere søndag eftermiddag, nemlig Plankeslagsmålet. Otte herrer stillede op til dysten, hvor taberne naturligvis må se sig hensat til en tur i havnebassinets uklare vand.

Det blev som sædvanlig en underholdende udgave af plankeslagsmålet med kostumer og ture i vandet inden årets vindere blev fundet. Bo Taxa Pedersen forsvarede titlen som plankeslagsmålsvinder for syvende gang i træk. 

Det var i år Hvalpsund Borgerforening, som stod alene om at afholde byfesten og kræmmermarkedet, derfor var det også de populære indslag fra tidligere Havnefester som stod på programmet.    

 – Vi er godt tilfredse med forløbet. Vi har endnu ikke gjort festen op, men regner med et pænt overskud, siger Ole Randrup fra Hvalpsund Borgerforening, der dog fortæller at man til næste år skal have puttet noget mere på for de unge fredag og lørdag aften, f.eks. et diskotek. I år var de henvist til teltbal med Bounty. Desuden skal der arrangeres noget mere bespisning. Det er dog op til et nedsat festudvalg at tilrettelægge for næste år, slutter Ole Randrup.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: