Der er skruet helt op for de sjældne blomster – FOTOS

ØSTERBØLLE/VESTRUP: Det kunne de knap 70 deltagere se, da de ved søndagens ”De Vilde Blomsters Dag” med to arrangementer i Vesthimmerland, kom med på tur i noget af det fineste natur vi har.

Det er tredje år i træk, at Hortonom Lone Kjær og naturvejleder Karin Winther inviterer på ture ”Ud i den Vilde Natur”. 

-Og heldigvis møder vi flere og flere, som interesserer sig for blomster og vild natur, så det er en fornøjelse at naturen også kvitterer med det flotteste syn, siger Karin Winther


På dagens første blomstertur besøgte man også oldtidspladsen i Vesteris Skov.  

Første tur gik til Oldtidspladsen i Vesterris Skov. Efter en vandring gennem skoven, hvor både lodsejer og naboerne i området bidrog med fortællinger, åbnede der sig et gult tæppe af guldblommer i fuld blomst som små sole. Der er offentlig adgang til den 2000 år gamle Oldtidsboplads, hvor naturtypen er overdrev, med mange skønne blomster og hvor der udover et gult blomsterhav af guldblommer også er brunprikket gøgeurt i blomst lige nu.


Lige nu står den flotte Guldblomme i blomst, som virkelig lyser op i landskabet.  

Eftermiddagsturen gik til en fantastisk artsrig overdrevsskrænt langs Lerkenfeld Å. 

-Det er privat ejede arealer, men ejerne passer så godt på området, at der i år er skruet endnu mere op for de flotte blomster end vi nogen sinde har set, fortæller Lone Kjær. 

-Nåede man ikke at komme med på tur, så inviterer vi på endnu en tur på søndag, fortæller Karin Winther. Det er vores traditionelle Sankt Hans tur, som i år afvikles mellem kæmpetuer og Jættestuer på Ettrupvej i Aalestrup. Det er en af vores hemmelige naturperler, som er privatejet, men som vi har fået lov til at besøge på denne specielle dag. Specielt fordi naturen er på sit højeste og ifølge gammel folketro har planterne denne dag særlige kræfter. Vi vil se om der er jætter i stuerne eller mellem tuerne. Der bliver også tid til at nyde den fantastiske – og til tider våde og bløde, natur ved Simested å, hvor der er sjældne plantearter og hvor den store, flotte og sjældne Sumpgræshoppe lever.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: