test

Der blev festet i Ullits

ULLITS: Hvis der er noget man forstår i Ullits, så er det at samle sig om de ting der har stor betydning for sammenholdet og byens aktiviteter – og så gør det selvfølgeligt ikke noget, at det hele er lidt festligt. Dette er byfesten i Ullits arrangeret af De Samvirkende Foreninger i Ullits et synligt bevis på.

Husmødrene Tove Douglas og Anette Vorre Sørensen skulle piske ¼ piskefløde i en pose til en lagkage i konkurrencen 2 fag frem.

Så er lagkagen færdig.

15 kasser blev det til for flaskedrengene i ”To fag frem”,

Byfesten har netop været igennem et femdages program, hvor såvel børn som voksne har været flittige besøgende og sikkert også flittige deltagere i de mange konkurrencer på festpladsen ved Ullits Minihal.

Byfesten startede ud en dag tidligere end de foregående år, for at give plads til et nyt programpunkt, nemlig en motions gå/løbetur, som mange friske borgere også valgte at deltage i, for hyggens skyld.  

Traditionen tro blev der onsdag aften afholdt byfestgudstjeneste med koret ”A piece of cake” Denne aften blev en kæmpe succes med fuldt hus i Gl. Ullits Kirke til underholdende toner. Efterfølgende deltog 60 -70 kirkegængere i medborgerhuset til kaffe og kage.

Torsdag aften var Ullits Minihal fyldt med omkring 100 bankospillere, hvor mange var heldige at vinde købmandsposer med lækkerier og kødpakker. Udover bankospillet var der fem heldige støtteaktionærer til Ullits Minihal, som hver vandt kr. 500,-.

Fredag aften stimlede byens borgere til Ullits Minihal, for at se den ”berygtede” Ullits Revy 2010. Samtlige stole og gymnastikmadrasser i hallen blev fyldt af 200 spændte borgere. Alle var meget tilfredse med revyen, hvor der bl.a. blev vist mange eksempler på, at hjemmehjælperne efterhånden er meget pressede i deres arbejde. Revyholdet kunne også bevise, at det absolut ikke behøver at være kedeligt at blive gammel, hvis blot man tilslutter sig ”Quindernes klub” og danser til ”Så går vi til enkebal”. Aftenen igennem blev der jublet, grinet, sunget og klappet til de mange flotte indslag, som var med på programmet og blev udført af et fantastisk spillende revyhold, som havde Bent Nielsen til at hjælpe med de musikalske rytmer.

Lørdagen startede med rigtig dejligt vejr, og hos Spar købmanden blev der serveret rundstykker og kaffe imens man kunne se på de søde og pyntede dyr, der var med i børnedyrskuet. Det blev svært for dommerne at udvælge een vinder, så alle fik en første præmie. Ærespræmien gik dog til to små søde kaniner, hvor Tobias og Natasja have pyntet buret til dem.  Desuden var omkring 10 private sælgere mødt frem med fyldte bagagerum for at sælge, hvad de fundet frem.

Kl. 13.00 åbnede byfestpladsen ved Ullits Minihal. Det blev en ganske våd åbning. Trods en del regn og vind om eftermiddagen, valgte Ullits borgerne at iklæde sig regntøjet og ikke svigte festlighederne.

Dysten ”2 Fag Frem” blev næsten afviklet i tørvejr. Inden for tømrerfaget bestod dysten i at save ud på øjemål og lave en ramme på 100 x 50 cm uden at nogle af pindene måtte være lige lange. Tonny Pedersen kunne her få det grå hold i førerposition mod Per Justesen´s orange hold.

Lene og Jens Kristian Knudsen fra Spar købmanden skulle dyste i at svare på priser fra deres butik, hvilket fik det grå hold til at bevare fører positionen.. Husmødrene Tove Douglas og Anette Vorre Sørensen skulle piske ¼ piskefløde i en pose. Også her vandt det grå hold med hjælp fra Tove Douglas. Tidligere Flaskedrenge fra Spar købmanden skulle stable Ølkasser. Det grå hold, som bestod af Christian Madsen og Nikolaj Plow kunne ikke klare det orange hold, som bestod af Mikkel Bøgelund og Mathias Buus der klarede 15 kasser.  ”To fag frem”s sidste dyst var skift af et punkteret hjul på tid. Her vandt Christian Madsen fra det grå hold over Mathias Buus fra orange hold. Det vil sige, at det grå hold fik sejren 4-1.

Efter lokaldysten blev Ullits borgerne inviteret på ”SUMBA” af pigerne fra Club West.

En anden nyhed: ”Ullits vandballon Lotto”, blev der spillet godt på og til slut blev de to vindere, Rasmus Boutrup og Sanne Henriksen.

Byfestens tegne konkurrencen blev vundet af Mathilde Vestergaard og Caroline Liltorp Justesen.

Byfestens dartkonkurrence blev vundet af: 1: Brian Lund 2: Arne Andreasen og 3: Søren Henriksen.

Også Aars Modelflyveklub kom forbi med deres modelflyvere, der dog ikke kom op at flyve i det regnfulde og blæsende vejr. I stedet blev de udstillet i mini hallen.

Alt i alt blev byfestens sidste dag en rigtig god dag, hvor nogle af aktiviteterne ikke blev til noget, da vejret ikke helt var godt i Ullits.

Lørdag aften fik alle rigtig god mad fra Ullits Kro og derefter var der feststemning og dans til Natpatruljen til ud på natten.  

Byfestudvalget ser tilbage på en rigtig god byfest 2010.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: