Den traditionelle juletræstænding med julemanden er tilbage

FARSØ: I to år har julemanden, grundet corona-restriktioner, afholdt sig fra at samle familierne på Store Torv til julelystænding. Men i år er han og den populære tradition tilbage!

Julelysene tændes på næste torsdag
På næste torsdag tændes julebelysningen i Farsø. Der varmes op til tændingen med salg af julelækkerier og julesang på Store Torv. Desuden er der mulighed for rundture i midtbyen med julemandens røde veterantraktor og vogn. Ikke at forglemme skal børn aflevere deres julesok i julemandens værksted. Værkstedet har julemanden indrettet i centerbuen – forhallen til Farsø Rådhuscenter mod Søndergade.

Julemanden tænder
Kl. 17.00 ankommer julemanden selv i et andet af hans yndlingskøretøjer, nemlig hans røde brandbil. Her vil han tage imod børnene på Store Torv, og kort tid efter stige ombord i en lift for at blive hejst til toppen af det store juletræ på Store Torv, og på magisk vis tænde byens julebelysning. Vel nede igen vil der være nissedans og julesange omkring træet.

Den gode stemning følges op af Kimbrergarden, der vil spille på Store Torv og på Centergangene. Butikkerne vil i øvrigt have åbent til kl. 19.00, ligesom der vil være salg af aftensmad både på Store Torv og på Centertovet.                

Hele byens julebelysning kommer op
Selvom der i den seneste tid, landet over, har været stor diskussion om der skal være julelys i gaderne eller ej, så er den skepsis manet til jorden. I hvert fald i Farsø, hvor al julebelysning er energibesparende LED-lys.

-Beregninger viser et meget lavt elforbrug, og derfor skal juleglæden ikke tages fra os her i mørket, fortæller formand for Farsø Handelsstandsforening, Rasmus Dige, der også er koordinator for julebelysningen i Farsø.     

Derfor går Farsø Handelsstandsforening og de mange frivillige hjælpere på lørdag i gang med at opsætte og ophænge julebelysningen, så den er klar til at blive tændt af julemanden på næste torsdag.

Rasmus Dige kan fortælle, at det store træ på Store Torv, som julemanden altså tænder julebelysningen fra, stammer fra en villahave på Høgevej.

Det er efterhånden svært, at skaffe de store træer, derfor bliver træet udfor kirken i Nørregade i år et såkaldt led-flagstangslys. Som noget nyt, vil den nordlige rundkørsel også få flagstangslys ved Aldi. Desuden vil lystæpperne over centergangene i Farsø Rådhuscenter blive udskiftet til nye LED-energibesparende. Desuden vil de store træer i øst og vest-indgangen få monteret LED-lyskæder. Det har de ikke haft før.

Vi kan derfor nu med god samvittighed sige, at samtlige julekæder, der indgår i handelsstandens julebelysning er på energibesparende LED, siger Rasmus Dige              

Den komplette julebelysning vil således komme op i år, guirlander, parasoller, kæder i træer m.v.                     

Kæmpe nisserne hører til
Afslutningsvis skal også nævnes de store halmballenisser, som er et vartegn for Farsø i juletiden. Også de vil blive opsat på lørdag på Kræn Spillemandsplads i Farsø midtby.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: