Den store renovering går i gang på Farsø skole

Af: Candy Fröse

FARSØ: Selvom håndværkerne længe har haft deres gang på Farsø skole med at bygge ny ADHD bygning og bygge om, så det egentlig først nu at den store renovering af Farsø skole går i gang.

Den store renovering af Farsø skole går i gang om få uger. Renoveringsprojektet vil vare indtil næste efterår og står samlet i 45 mio. kr.

Om få uger går håndværkerne i gang med 1. etape af den store renovering af skolen der står i 12, 5 mio. kr. ifølge licitationen, der blev afholdt forleden.

Det er skolens nordfløj man først tager fat på. Det er den omtalte fløj med asbestplader i lofterne, som i den seneste tid kun er blevet brugt i begrænset omfang selvom lofterne har været dækket af.

Nordfløjen omfatter også skolebiblioteket, som om en måneds tid efter at renoveringen af skolens gymnastiksal er tilendebragt.

Det nye skolebibliotek vil få betegnelsen mediatek, da det i dag langt fra kun er bøger at der skal være plads til på skolebiblioteket, der ligeledes bruges som læseareal. Derfor bliver biblioteket udvidet med en glasbue ud i skolegården.

Med til nordfløjsprojektet hører også en ny facade og et nyt indgangsparti mod nord ud mod C. R. Brix Vej.

På nordfløjens1. etage skal der indrettes nye, store klasselokaler. Den nuværende lærerværelsegang vil blive inddraget til dette formål. Til gengæld bygges der en ny gang uden på bygningen ud mod skolegården, der også får en ny sidefløj som indrettes til lærerværelse og kontorer.

Det har været et kæmpe opgave for skoleleder John Andersen og viceskoleinspektør Anders Myrup at få puslespillet til at gå op sammen med håndværkerne, så projektet går mindst muligt ud over den daglige undervisning. 

Efter planen skal renoveringsprojektet på Farsø skole være færdigt i efteråret 2010. Projektet kommer i alt til at stå i 45 mio. kr., når også etape 2 og 3 indregnes.

FAKTA:
Disse firmaer har vundet licitationen på renoveringen af Farsø skole ud af i alt 128 interesserede firmaer: Beløbene er inkl. moms. 

Murerarbejde: kr. 5.462.677: Henriksen & Madsen A/S, Løgstør
Tømrerarbejde: kr. 4.695,500: KFS Boligbyg, Støvring
Malerarbejde: kr. 434.376: Huset Baand ApS, Løgstør
Blikkenslagerarbejde:78.759: Aars Blikkenslagerforretning ApS
VVS: 815.925: Vesthimmerlands VVS, Løgstør
El-arbejde: 1.797.500: Lindpro ApS, Nørresundby
Ventilation: 1.743.800: AIR-Tean Højbjerg
Tagarbejde: 65.875: Halkær Tagdækning, Nibe
Gulvarbejde: 50.870: Jul-Nielsen Enterprise A/S, Aalborg    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: