Den lille Nobelpris

FARSØ: Ligesom mange andre store begivenheder, har uddelingen af Den Lille Nobelpris på Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet holdt 2 års pause grundet Corona nedlukninger.

Uddeles for syvende gang
Men nu tages den festlige tradition for unge forfatterspirer op igen, og på lørdag uddeles Den Lille Nobelpris for syvende gang på museet i Farsø.

Gået over kommunegrænsen og ”Over stregen”
Museumsleder Peter Hørup fortæller, at konceptet er lidt ændret denne gang. Man er gået ud over kommunegrænsen og har udover unge der går i skole og på efterskole i Vesthimmerland også inviteret unge fra Forfatterskolen i Brønderslev til at deltage i konkurrencen.   

Forfatterskolen i Brønderslev er en uges sommerskole, hvor op mod 80 unge undervises i at skrive noveller, digte, børnelitteratur eller filmmanuskripter. De undervises af professionelle forfattere og efter kurset får alle udgivet en tekst i bogform.

Med andre ord har skrivekonkurrencen fundet fornyet styrke efter et dyk til blot 12 deltagende noveller i 2019 til denne gang at have modtaget 30 besvarelser.

Skrivekonkurrencen er for unge under 18 år og emnet er skiftet fra ”Skriv din egen Himmerlandshistorie” til ”Over Stregen”. Med den titel er det op til den uge forfatter selv at vælge det grænseoverskridende emne, hvad enten genren er fantasy, eventyr, gyser eller måske en personlig beretning med et twist.

Afsløres på lørdag
En fagjury bestående af forfatter Pia Grandjean Odderskov – der også har bedømt de tidligere år, museumsleder Peter Hørup og Louise Eltved fra forfatterskolen i Brønderslev har læst og bedømt alle 30 bidrag. De vil på lørdag afsløre vinderen af Museets Nobeldiplom og en præmie på kr. 3.000. Der uddeles også 2. og 3. præmie.   

Festtale af forfattertalentet Malte Tellerup
Men inden overrækkelserne vil der være en festtale af det 33-årige forfattertalent Malte Tellerup. Han debuterede i 2017 med romanen Markløs og modtog i 2018 Blixenprisen i kategorien ’Årets litterære talent’. I 2020 udgav han romanen ”Hedeselskabet” om tre kunstnervenner, der flytter fra storbyen til en af de tyndest befolkede egne af Danmark for at eksperimentere med nye måder at leve sammen med naturen på.

Ud over at have skrivetalent til fælles med Johs. V. Jensen, så har de også fascinationen af naturen og udkantsdanmark til fælles. For øvrigt var Johs. V. Jensen meget engageret i ”Hedeselskabet”, selvom Malte Tellerup titel dog har en anden betydning.

Malte Tellerup kommer til Farsø for at fortælle om hvordan han blev forfatter og en god fortæller.

Eftermiddagen vil også byde på et musikalsk indslag. Alle er i øvrigt velkommen til den festlige begivenhed på Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet.           
SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: