Den første skole ude i Rummet

FARSØ: Også Farsø Skole har deltaget i Kulturuge 10. Hele skemaet fra mandag til torsdag har, for samtlige årgange på skolen samt specialklasser, været tilegnet temaet ”Rummet”.

Det er lærer Lise Sørensen, der er kommet på temaet.

-Det kommer sig af, at den danske astronaut Andreas Mogensen, for anden gang skal op i Rummet her efter sommerferien.

Ligesom Andreas Mogensen forbereder sig godt til rumturen, så har lærerne og elever på Farsø Skole også været i gang længe med at planlægge deres tur i rummet, som altså fandt sted i Kulturugen og kulminerede i en Kulturfest – altså en skolefest torsdag aften. Skolefesten var for hele skolen, som ikke er prøvet før.   

Her kunne alle elever på tværs af årgange udforske hinanden klasseværelser, der dokumenterede hvad eleverne havde beskæftiget sig med i ugen. Ved at følge en ”Rød Tråd” kom man hele vejen rundt på skolen. 

Udstillinger om Mælkevejen

4.-6. årgang havde opbygget Mælkevejen med planeter præsenteret i mange forskellige materialer.

Skoleleder Lennart Roland Petersen som astronaut

Indskolingen havde blandt sendt skoleleder Lennart Roland Petersen og viceskoleleder Morten Kjeldgaard Thygesen ud i rummet som astronauter. Eleverne prøvede også selv, at forberede sig på at være astronauter ved at skifte tøj i et ultra-lille telt og køre med robotter.

Selfie-stationen som astronaut
Til Kulturfesten blev der fremført musik.

Ved Kulturfesten optrådte elever med musik og sang i gymnastiksalen. I fællessalen var der salg af sandwich og sodavand. 9. klasse lavede diskotek med laserlys og kl. 19 blev der skudt en raket af.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: