De giver os julelys i øjnene  

FARSØ: Sidst på eftermiddagen i morgen torsdag, tænder julemanden på kontakten til julebelysningen i Farsø, hvorefter den vil den stråle i al dens glans.

Den komplette julebelysning er oppe
Selvom der i den seneste tid, landet over, har været stor diskussion om der skal være julelys i gaderne eller ej under den igangværende energikrise, så er den skepsis manet til jorden. I hvert fald i Farsø, hvor al julebelysning er energibesparende LED-lys.

-Beregninger viser et meget lavt elforbrug, og derfor skal juleglæden ikke tages fra os her i mørket, fortæller formand for Farsø Handelsstandsforening, Rasmus Dige, der også er koordinator for julebelysningen i Farsø.    

Sat op på en formiddag
Derfor gik Farsø Handelsstandsforening og de mange frivillige hjælpere i lørdags i gang med at opsætte og ophænge julebelysningen. Der blev gået til den fra tidlig morgen, og flere hold af frivillige var i gang rundt omkring i byen. Alt gik op i en højere enhed, og vejret var mildt og tørt til opgaven. Et godt forarbejde og ikke mindst kompetente hjælpere gjorde, at byen var færdigpyntet omkring middagstid.   

Rasmus Dige er Farsø Handelsstandsforenings koordinator for julebelysningen. Hvert år sørger han for at julebelysningen er i orden og indkalder de frivillige kræfter til at hjælpe med op- og nedtagning. I lørdags var han også selv i gang. Her opsætter han lysparasollerne ved Farsø Rådhuscenter med hjælp fra Peter Tolstrup i Manituen.

Mange frivillige kræfter træder til
Rasmus Dige er meget taknemlig for de mange frivillige der hvert år stiller sig til rådighed for julebelysningens opsætning – og nedtagning igen efter jul. De fortjener en tak her i avisen:

Palle Bro Kristensen, Kris Rokkedahl, Poul Poulsen, Jesper Sander, Peter Tolstrup, Peder Ditlev, Gustav Ditlev, Axel Ditlev, Andreas Hosbond, Søren Hosbond, Casper Høilund, Kristian Bjerregaard, Morten Mogensen, Kasper Pedersen, Mads Øgaard og Rasmus Dige

Flere lokale virksomheder lægger materiel til
Arbejdet med at sætte kæder på det store juletræ og mindre træer på Store Torv, opsætningen af de flotte lysparasoller og lysmanchetter foregik for nemheds skyldt fra lifte og maskiner, der venligst var udlånt af de lokale virksomheder Øgaard El, Danilift, Versalift og Tyge Tolstrup. Det gjaldt også de 22 guirlander med skiftevis stjerner og hjerter der blev hængt op over hovedgaden         

Rasmus Dige kan fortælle, at det store træ på Store Torv, som julemanden altså tænder julebelysningen fra, stammer fra en villahave på Høgevej. Der skal også lyde en tak for det.

På Store Torv var det store arbejde i gang med at sætte kæder på træerne.

Hele julebelysningen er LED
Det er ellers efterhånden svært, at skaffe de store træer, derfor er træet udfor kirken i Nørregade og ved Farmas i år et såkaldt led-flagstangslys. Som noget nyt, vil den nordlige rundkørsel også få flagstangslys ved Aldi. Desuden er lystæpperne over centergangene i Farsø Rådhuscenter udskiftet til nye LED-energibesparende. Desuden vil de store træer i øst og vest-indgangen få monteret LED-lyskæder. Det har de ikke haft før.

-Vi kan derfor nu med god samvittighed sige, at samtlige julekæder, der indgår i handelsstandens julebelysning er på energibesparende LED, siger Rasmus Dige        

-Det er også derfor, at vi i år har besluttet ikke at opkræve for julebelysningen – set i ”lyset” af de ekstra omkostninger butikker og erhverv har, lyder det videre fra Rasmus Dige.

Handelsstandsforeningen har igennem årene opsparet et beløb til uforudset vedligeholdelse, og dem har foreningen valgt at bruge på opsætningen og de nye LED-flagstangslys.        

-Det kan vi kun gøre, fordi vi har været forudseende, og de senere år har været flittige til at skifte til energibesparende LED, forklarer Rasmus Dige.  

Også i Farsø Rådhuscenter er al julelys LED. Centret har netop bekostet disse nye lystæpper over centergangene.

Kæmpe nisserne hører til
Afslutningsvis skal også nævnes, at de store kæmpenisser, som er blevet lidt af et vartegn i Farsø i juletiden, og som mange lader sig fotografere sammen med.   

Også de kom på plads i lørdags og placeret på græsset mellem portalen og Torvet. Rundballerne blev leveret af Børge Bach fra Rønbjerg, som i mange år har været leveringsdygtig i de store baller der udgør nissernes kroppe og hoveder. Medlemmer fra Tri & Trim, der har klublokale på Torvet 1, stod ligesom sidste år, for at ”klæde” nisserne på.   

Kæmpenisserne er naturligvis også på plads i midtbyen.

Så husk endelig at påskønne den flotte julebelysning og juleudsmykning i Farsø, når den fra i morgen lyser op i mørket, og får os i den rette julestemning.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: