test

Dalgaarden stod bag cykelløb

FANDRUP: Det var efter deltagelsen i Tour de Bornholm for tre år siden at beskæftigelsestilbuddet for udviklingshæmmede, Dalgaarden på Grønnerupvej ved Fandrup, kom på ideen med at afholde sit eget cykelløb.

For 3. gang stod Dalgaarden og Botilbuddet Farsø bag et cykelløb for udviklingshæmmede

Løbet skulle ikke bare være for dem selv – for det klares i forvejen i det daglige med en frisk morgentur på 10 km. Nej, kammerater fra de øvrige botilbud i Nordjylland skulle også inviteres med.     

Sidste tirsdag fandt Dalgaardens cykelløb sted for 3. gang og det blev med 132 deltagere med base i Brønderslev, Brovst, Hadsund, Ranum, Hvalpsund og Farsø. Pædagog på Dalggaarden, Søren Paustian fortæller at det er det største deltagerantal som løbet hidtil har haft. 

Det var fortrinsvis to-hjulede cykler, men også enkelte specialbyggede 3-hjulede cykler som deltagerne begav sig ud på. Der var to ruter at vælge imellem – 43 eller 30 km.       

Inden afgang skulle dæk og lufttryk tjekkes af og Politihjemmeværnet på plads til de steder, hvor ruten passerede hovedvejene mod Hvalpsund og tilbage igen. På halvvejen i Hvalpsund var der indlagt et pitstop med frokost   

Efter turen ventede der forfriskninger på Dalgaarden – og muligheden for en svømmetur i Farsø Svømmehal. Alle deltagerne mødtes igen til aften til fællesspisning, præmieoverrækkelse, musik og dans.

Cykelløbet er en del af et samarbejde mellem 11 botilbud i Nordjylland. Projektet hedder ”Kultur der dur” og byder ud over cykelløbet på Dalgaard også på andre arrangementer på de øvrige botilbud.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: