Dagplejebørn boltrer sig i det fri

STRANDBY/HVALPSUND/ULLITS: Den kommunale dagpleje i Hvalpsund, Ullits og Strandby, har som nyt tiltag arrangeret en dag i det fri, med fokus på naturen i nærmiljøet.

Først blev leget i det fri…

…herefter blev frokosten indtaget.

I de tre byer er der 5 naturdagplejere, som alle synes, det er vigtigt for børnene at de kommer ud og bruger naturen som en naturlig del af hverdagen. De har alle en nem adgang til skov og strand, hvilket styrker børnenes sanser, motorik og fantasi, som er så vigtigt for børns udvikling og læring.

Dagplejerne synes, at det er vigtigt for børnene, at de vokser op i landsbyerne og bruger de muligheder der netop forefindes her.

 

Op til påske mødtes alle børn og dagplejere i legestuen i Strandby. Børnene gik i samlet trop på besøg i haven hos dagplejere Bettina og Ole, hvor man i haven, bagte pandekager over bål hele formiddagen, ligesom børnene havde rig mulighed for at boltre sig i det fri, klappe gederne, fodre hønsene, hilse på grisen møffe og komme på besøg i kaningården. Som afslutning på formiddagen blev der lavet indbagte pizzaer på bål til frokost, hvorefter alle gik tilbage til legestuen, hvor børnene fik en velfortjent middagslur.

Som afslutning på en helt igennem fantastisk dag var der kaffe og kage til forældre og søskende.

Fremtiden byder på flere fælles arrangementer i det fri for de tre legestuegrupper, til stor glæde og inspiration for både børn og dagplejere.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: