Cykelløbet Himmerland Rundt bliver kæmpe stort

FARSØ: Påskesøndag, altså om mindre end 3 uger lyder startskuddet til førsteudgaven af cykelløbet Himmerland Rundt.

Her ses praktikerne bag 1. udgaven af cykelløbet Himmerland Rundt. Fra venstre: Karl William Carlsen, Nienke Jonker, David Dahl Madsen, Mogens Kristensen og Thomas Just.

Idag afholdte arrangøren Team Concordia Forsikring Himmerland  et pressemøde i Farsø om cykelløbet, som også er mål-by for løbet.     

Med pressemødet, gik det først op for de fleste, hvor stor en betydning løbet kan få for Himmerland og i særdeleshed Vesthimmerland.

Større end Danmark Rundt og Herning
Målestoksmæssigt kommer løbet til at tendere Post Danmark Rundt og Gadeløbet i Herning, som p.t. er Danmarks to største løb. Med 24 tilmeldte cykelhold fra ind- og udland bliver feltet i Himmerland kæmpestort, nemlig foreløbigt på 144 ryttere. Det er betydeligt flere end både Post Danmark rundt med sine 16 hold og Gadeløbet i Herning med sine 12-14 hold.

Store profiler deltager
De fire kendteste danske hold, som er continental hold – og dermed er med i europatouren er hjemmeholdet Team Concordia Forsikring Himmerland, Glud & Marstrand – LRØ, Christina Watches – Onfone og Team Energi Fyn. Det særligt spændende ved denne sammensætning, er at Christina Watches med ”kyllingen” Michael Rasmussen på holdet og Team Energi Fyn med Nikolaj Olesen og Glenn Bak på holdet, kører om den sidste holdplads i Post Danmark Rundt.

Dermed vil der blive gået til den på den 195 km lange rute igennem Himmerland, som byder på både bakket terræn med lange stigninger omkring Rold skov – og ikke Fredbjerg bakke at forglemme. Desuden vil der være den omskriftlige vind på de flade strækninger omkring Nibe og Aars.

Publikumsvenligt
Team Concordia Forsikring Himmerland vil gøre meget for at løbet bliver publikumsvenligt. Ud over masser af aktivitet ved starten i Aalestrup og målstregen i Farsø, vil der også undervejs på strækningen være gode steder at placere sig for at se feltet køre forbi. Disse placeringer vil snarest blive meldt ud af arrangøren, men foreløbigt kan man fæstne sig ved de fire spurtbyer, nemlig Nibe, Løgstør, Ranum og Aars, hvor man især vil kunne se sprinterne i aktion om de vigtige point. 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: