Ca. 1000 lysstofarmaturer skal skiftes på Farsø Skole

FARSØ: Mange vil sikkert spørge, er der virkelig 1000 lysstofarmaturer på Farsø Skole?. Det er der, bekræfter skoleleder Lennart Roland Petersen. Det kan derfor heller ikke undre nogen, at der vil være betragtelige energibesparelser at hente ved at skifte til energi-rigtige rør.

I Vesthimmerlands Kommunes budgetaftaler gældende for 2022 og 2023 er der under Teknik- og Miljøudvalget afsat 1,0 mio. kr. i hvert budgetår til energirenoveringer i kommunes bygningsmasse. 

I den forbindelse er der blevet kigget på Farsø Skole.

Ud over at skolen vil kunne opnå besparelser i kilowatt forbruget, når belysningen udskiftes til mere energi-rigtige belysningskilder, så har man også fundet ud af, at den nuværende belysning på Farsø Skole i løbet af 2023-24 vil opleve en stigende leveringsusikkerhed på grund af udgåede komponenter (reservedele, pærer m.m.).

Men ikke mindst kommer eleverne til at opleve et bedre lys, da den nye belysning kommer til at overholde de nye krav til antal lux i klasselokaler. Kravet er steget fra 300 lux til 500 lux. Østermarksskolen, Hornum Skole, Aars Skole, Aalestrup Skole, Løgstør Skole samt de resterende mindre skoler er planlagt til at få gennemført tilsvarende renoveringer af belysningen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: