test

Bygningerne giver efter

OPDATERET FARSØ: Det nye snefald fredag og lørdag sammen med temperaturer tæt på frysepunktet fik tyngden på tagene til at veje endnu mere, og flere steder gik det galt.

Lørdag morgen gav tag og ydervægge efter for den tunge sne hos Danatek. Spærkonstruktionen kom til at hvile på taget af nogle af virksomhedens nye udstillingstraktorer.

Kl. 05.45 styrtede taget sammen over en kostald med 100 køer på Farsøvej.

Omkring kl. 09.00 gav udstillingsbygningen hos Danatek på Svingelbjergvej efter for snetyngden på taget. Det betød at glasfacade sprang og ydervæggen gav efter, hvorefter spærkonstruktionen kom til ar hvile på taget af nogle af virksomhedens nye udstillingstraktorer.

Søndag formiddag styrtede endnu et tag ned. Denne gang over en svinebesætning på Faldvejen ved Overlade. 30 svin blev fastklemt, men blev alle hjulpet ud i god behold. 

I alt, er omkring 40 tage kollapset i Himmerland i løbet af få døgn. Politiet appellerer derfor til at udsatte tage bliver ryddet. Men lige meget kan det hjælpe. Hos Danatek oplyser indehaver Michael Jensen, at tagene på virksomhedens halbygninger er blevet ryddet op til flere gange i den senere tid

Politiet appellerer til at udsatte tage bliver ryddet. Men lige meget kan det hjælpe. Hos Danatek oplyser indehaver Michael Jensen, at tagene på virksomhedens halbygninger er blevet ryddet op til flere gange i den senere tid.                        

De mange tagkollaps sker, fordi sneen ved lavere temperatur bliver meget tung, og det er langt fra alle tage, som kan bære den tunge sne.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: