Byfest i sus og dus

VESTER HORNUM: Byfesten i Vester Hornum, blev Kr. Himmelfartsdag nærmest blæst i gang, da en stormende kuling suste over festpladsen.

Nr. 2 i voksenoptoget.

130 deltagere til start i Vester Hornum løbet.

Havetraktortræk var en nyhed på byfestprogrammet i år og havde 21 deltagende traktorer.

Det var derfor også godt, at sognepræst Else Juul, som indledte festen med en særlig byfestgudstjeneste, var udstyret med en mikrofon, så hun kunne få ørenlyd i det ruskende telt. Trods vejret blev det en hyggelig opstart på festen med efterfølgende kaffe og rundstykker.

Publikumsrekord til bilboksning
Bilboksningen om eftermiddagen var så godt besøgt, at der blev slået publikumsrekord. ”Bokseringen” var klar med halm og alt hvad der hører sig til en god kamp. Det skyldes ikke mindste de omkringboende gårdmænd der lægger halm til, samt traktor og vogn til transport af halmen, ligesom Krogstrup Hønseri har en gummiged som er effektiv til og flytte rundt med de tunge halmballer. 8 kørere var tilmeldt bilboksningen. Nogle biler mistede pusten ret hurtigt, mens andre var mere sejlivede. I semifinalen kæmpede de 2 finalister fra sidste år. I år var det Rene Frederiksen som løb af med sejren og kom i finalen. Her mødte han sin lillebror Kim Lynge Frederiksen og Rene trak det længste strå og vandt bilboksningen.

Aftenens Alkoholfrie diskotek var godt besøgt, ligesom mange havde taget imod invitationen til generalprøven på revyen.

Fredag startede med bedre vejr. Det sidste halm fra bilboksningen kunne dermed fjernes uden at det blæste alle vegne hen. Det var de to dygtige brødre Jeppe og Mikkel Knudsen der gik i gang med hver sin kost.

Vester Hornum borgerne vil gerne synge
De grillede svinekamme på festpladsen blev spist op, hvorefter All Stars 2010 gav en god koncert. Casper Skov og Patrick Bojer spillede op til dans. Der var også mulighed for at synge karoke, hvilket nogle af gæsterne specielt var mødt op til, for at give et nummer.    

Lørdagen, der startede lettere regnfuld gav ikke skår i glæden om tilbuddet om kaffe og rundstykker sponsoreret af de forretningsdrivende i Vester Hornum og opland.

130 deltog i Vester Hornum Løbet
Vester Hornum løbet slog i år rekord med over 130 deltagere. Vinderne blev for piger 0-13 år Kirstine Holm Hyllebjerg, drenge 0 – 13 år Frederik D. Christensen Farsø, Piger 14 -29 Astrid H. Andersen Vester Hornum, drenge 14- 29 Rune Kilsgaard Vester Hornum, Damer 30 – 49 Kirsten H. Petersen Gatten, herrer 30 – 49 Torsten Wetche Vester Hornum, damer 50 + Lone Gundersen Aars, herrer 50+ Arild Larsen Vester Hornum.

Nyheder taget godt imod
Lørdag eftermiddag var der også to nyheder på programmet, nemlig sæbekasseløb og havetraktortræk. Begge programpunkter havde stor interesse både hvad angik antallet af deltagere og publikum som heppede på sidelinjen.  

Sæbekasseløbet havde 25 deltagere fordelt på 8 biler. Alt gik godt. Man skiftedes til at køre de forskellige heat indtil vinderne blev fundet. Da de ældste kørere skulle til, skete der dog et uheld med en af bilerne, som mistede et baghjul.  

Havetraktortrækket havde 31 forhåndstilmeldte, men kun 21 mødte frem til start. Arrangørerne tror, at det måske har lidt med vejret og gøre. Der blev fundet en vindertraktor i hver kategori. Den mindste klasse blev vundet af en traktor af mærket Simplicity, mellemklassen blev vundet af en International mens den store klasse blev vundet af en Murray. Initiativtagerne til havetraktortrækket, Kent Laustsen og Thomas Larsen, havde fået dysten organiseret rigtig fint og der var pokaler til de 3 vindere.

Jytte Jensen blev årets borger
Fællesspisningen i hallen trak fuldt hus som de seneste år. Revyen blev en kæmpe succes. Årets borger blev Jytte Jensen fra Vester Hornum Badminton Klub der tillige yder en stor indsats i forbindelse med byfesten.  

8 indslag til optoget
Byfestens sidste dag, søndag startede med fint vejr og 8 indslag i optoget. Vinderne i børnerækken blev FDF spejderen. Nummer 2 blev Nicolaj og Jonas Christensen, som kørte på hver sin gyllespreder. I voksenrækken vandt Vinkelvej, nr. 2 blev Giro de V.H. med Alex Vasegaard og flere af hans kammerater. Vinkelvej fik flest stemmer og fik derfor vandrepokalen. Publikumspræmien blev vundet af Sofie fra Krogstrupvej.

21 kager på kagebordet
21 fine kager havde fundet vej til kagebordet. Det blev Randi Christensen der fik præmien for den flotteste, som forestillede V. Hornums byskilt. Ved lodtrækning vandt Anette Viborg og Niviaq.

Efter at alle kager var sat til livs var der konkurrencer for børn, arrangeret af Svend Åge Nielsen.  

4, 6 og 8. klasse på Vester Hornum skole stillede hver med 4 elever, som blev fordelt på de to hold  ”Team Hancock” og ”Team Vinderholdet”. Der blev dystet i fire discipliner: 1. Tovtrækning på plasticunderlag med sæbe. 2. Rampebygning. 3. Person transport på ramperne og 4. Fodbold hvor deltagerne var bundet sammen 2 og 2.

Festen sluttede af med udtrækning af hoved og nittegevinster i tombolaen. Det skulle vise sig, at alle vinderene var tilstede på pladsen, således alle gevinster kunne udleveres.     

Nu følger der nogle dage med oprydning. Byfestkomiteen har en vogn med alle deres ting, som skal opbevares i en god lade. Som noget er der lavet en aftale med Krogstrup Hønseri om at have tingene opbevaret der. Det er en ordning som byfestkomiteen sætter stor pris på.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: