Borgmester besøgte stor spejderlejr

VESTHIMMERLAND: I den forgangne uge har mere end 32.000 spejdere været samlet til Spejdernes Lejr 2022 i naturområdet Hedeland ved Roskilde.

Spejdergrupper fra Vesthimmerland deltog også
Blandt de mange deltagere var også en række spejdergrupper fra Vesthimmerland, hvor spejdere fra Aars, Farsø, Aalestrup, Vegger, Havbro, Vestrup og Ullits boede i kvarteret ”Vesthimmerland” i den del af lejren, som havde navnet ”Roskilde”.

Besøg af borgmester Per Bach Laursen
Foruden de mange lejraktiviteter fik spejderne en dag besøg af Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen, der sammen med mange andre kolleger fra hele landet var inviteret til “borgmesterdag”.

En repræsentant fra de vesthimmerlandske spejdere afhentede borgmesteren og guidede ham frem til den vesthimmerlandske afdeling, hvor der var lejlighed til at tale med spejderne og høre om, hvad de havde oplevet på lejren, og hvad de forventede at opleve de kommende dage. Der blev også talt med nogle af de ledere, som bruger en uge af deres sommerferie på at være på lejr sammen med børnene, foruden den tid, de hver uge bruger derhjemme på det daglige spejderarbejde.

Per Bach Laursen kunne beundre de flotte indgangsportaler, køkkenborde og bålsteder, som spejderne havde opbygget, så lejrlivet kunne fungere optimalt. Et par af tingene var blevet genopbygget inden borgmesterens besøg, da vindstød af orkanstyrke mandag aften havde hærget lejren og revet telte og raftebyggerier op.

Kagemand blev efterserveret
Alt var dog på plads, og der var sikkert også ryddet ekstra godt op i teltene, da kommunens førstemand kom på visit. Han kunne i øvrigt konstatere, at de øvrige borgmestre havde kage med til spejderne, hvilket han ikke selv havde. Det blev der dog rådet bod på, da spejderne et par dage senere fik serveret kagemand med borgmesteren som afsender.

Lejren sluttede søndag, og tirsdag stod kun nogle få udlejningstelte tilbage på det store naturområde, hvor det ellers kun var det nedtrampede græs, som vidnede om, at her for blot to dage siden havde været en hel spejderby på størrelse med Holstebro.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: