Bonderøvene videre til regionsmesterskaberne

FARSØ: Nu er spændingen udløst for dette års Smart-Parat-Svar-Quiz for 7. klasser i Vesthimmerland.

”Bonderøvene” fra Vester Hornum Skole blev Vesthimmerlands vinder i Smart-Parat-Svar Quizzen og skal nu svare videre i Regionsmesterskabet.

Svarene i de svære kategorier i Smart-Parat-Svar quizzen i Thit Salen faldt prompte og der var tæt løb om sejren.

Den landsdækkende quiz, der sætter ”den gode læser” i spil som rollemodel, ønsker også at sætte fokus på den videns- og oplevelsesrigdom, der rummes i bøgernes verden.

Det var 5. gang at quizzen blev afholdt i Vesthimmerland – og spørgsmålene var bestemt ikke blevet lettere. Det hele handler om at børn, der læser og suger til sig kan score point i mange forskellige kategorier, som f.eks. Alverdens traditioner, Andeby, Chicks og tøser, Computerspil, Da du var lille, Twilight, VM i Sydafrika, Mytologi, Naturvidenskab, Politik, Harry Potter, Ordsprog, Eventyr og mange flere.

Det blev en første runde blev afholdt i Thit Salen i Dronning Ingrid Hallerne med fem deltagende hold fra henholdsvis Vester Hornum Skole, Simested Skole, Hornum Skole, Gedsted Skole og Fjelsø Friskole.

Efter første runde blev stillingen 19 p. til ”Bonderøvene” (V. Hornum), 14 p. til ”Goatbusters” (Gedsted), 14 p. til ”Team Shitze” (Fjelsø), 12 p. til ”De fantastiske Fem” (Hornum) og 11 p. til ”Det’ for Vildt” (Simested) – så efter pausen gik de 3 finalisthold på scenen i Thit-salen, og dysten gjaldt deltagelse i regionsmesterkaberne i Aalborg.

Det blev en nervepirrende runde med spørgsmål som: Hvilken tegner skabte Bedstemor And? Hvilket krydderi stammer fra træet Laurus Nobilis? Hvilket metal skal et våben indeholde, hvis man skal dræbe en varulv? Hvilken polarforsker ledte den første ekspedition, der nåede frem til Sydpolen? Hvad hedder Grønspætternes korpshund? Hvad er tofu fremstillet af? Hvad bruges Mercalliskalaen til?

Der blev givet 3 spørgsmål i hver kategori, og 3 svar skulle falde indenfor 20. sekunder. Pladsen var trang på scenen, og der skulle ikke hviskes, så modstanderne, med en bordafstand på 8 cm. kunne nyde godt af ens viden

I Vesthimmerland er det en konstatering at det er nogle superdygtige børn, der klarede sig rigtig godt i den svære quiz, og stillingen blev efter en del neglebidning at ”Bonderøvene” fra V. Hornum går videre til regionsmesterskabet med 12 point foran ”Team Shitze” fra Fjelsø med 7 point og ”Goatbusters” fra Gedsted med 6 point.

Til at heppe på sig havde de 5 hold deres klassekammerater og lærere i salen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: