Blå og grøn sommer på Spejdernes Lejr

FARSØ: De uniformerede korps fra Farsø-området er i denne uge på sommerlejr i Holstebro. De deltager i Spejdernes Lejr 2012, som er den hidtil største spejderlejr i Danmark med deltagelse af 31.000 spejdere fra de fem uniformerede korps i Danmark samt 4.500 udenlandske spejdere fra 40 forskellige lande.

Lejrbål hører naturligvis til et af de sikre hits på en sommerlejr – her er en gruppe spejdere fra DDS i Farsø samlet omkring bålet, som også bruges, når der skal laves varm aftensmad.

Vesthimmerlandske spejdere bor sammen 
Lørdag var den store ankomstdag, hvor der blev etableret lejrpladser i kvarteret Pløkhammeren, hvor alle spejderne fra Vesthimmerland bor. De grønne fra Strandby, Ullits og Hvalpsund miksede sig med de blå fra Farsø i den store slange af mennesker, som søndag aften gik tværs gennem lejren til den store festplads med en scene på størrelse med Orange Scene i Roskilde.

Hvalpsund spejdere er jobbere
Hvalpsund er fortrinsvis repræsenteret med voksne spejdere, der udfylder funktioner som “jobbere”, hvor de hjælper til med nogle af de mange praktiske gøremål på lejren. Der er således en Hvalpsundhånd involveret uanset om man klikker ind på lejrens hjemmeside eller besøger den særlige voksenlejr, hvor man har folk med i et stort skoleprojekt, der på forhånd har 1200 tilmeldte.

Også de grønne spejdere fra Ullits og Farsø er med, og de har akkurat som deres venner fra de andre grupper brugt en del tid på at opbygge lejren og kigge rundt på det store område, som i en uge fordobler Holstebros indbyggertal.

På lejren kan man finde flotte bygningsværker i reb og rafter, som sagtens kan bruges til at lave store modeller af Eiffeltårnet, Rundetårn eller Aalborgtårnet.

Besøg af borgmesteren
De blå spejdere fra Farsø deltog mandag eftermiddag i en kæmpestor flash-mob, hvor flere tusinde spejdere var med til at sætte deres helt eget aftryk på bybilledet i Holstebro. Mandag havde man også besøg af vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen, som indtog sin middagsmad på spejdermaner sammen med spejderne ved langbordet i feltkøkkenet. På rundturen i lejren var borgmesteren ledsaget af DDS-leder Anne Kathrine Sørensen fra Farsø, som viste rundt hos de forskellige grupper fra Vesthimmerland. Borgmesteren kiggede også indenfor hos de grønne spejdere fra Strandby, som bød på en kop kaffe og en snak om spejderarbejdet og den frivillige indsats, som gøres.

Lejren i Holstebro fortsætter ugen ud med stor afslutning på lørdag, hvorefter der er tid til nedpakning og hjemrejse om søndagen, hvor mange sikkert glæder sig til at komme hjem til et varmt bad.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: