Billetsalget startet til den sekstende Nytårskoncert i Farsø

FARSØ: Den 30. januar – hvilket er lidt senere end de foregående år, blænder Farsø Kulturråd op for Nytårskoncerten 2010 i Dronning Ingrid Hallerne.

Den 30. januar er der Nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne for 15. gang med Farsø Kulturråd som arrangør. Koncerten byder traditionen tro på Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister. Denne gang er det Sigurd og Winnie Barret

Traditionen tro – for sekstende gang, er det Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister, der får de musikalske champagnepropper til at sprænge overfor de omkring 600 tilhørere i de festligt pyntede Dronning Ingrid Hallerne

Denne gang bliver det spasmager, formidler, entertainer og far til fire, Sigurd Barrett, der sammen med dirigent Henrik Vagn Christensen, kommer til at føre publikum ind i musikkens alsidige univers af klassiske og moderne værker med hjælp fra Aalborg Symfoniorkesters 65 musikere.      

Sigurd Barrett har tidligere optrådt med Radiosymfoniorkestret, Storstrøms Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, og så selvfølgelig med Aalborg Symfoniorkester.

Sigurd Barrett er kendt af både børn og voksne efter DR TV-succeser som Hit Med Sangen, Sigurds Ulvetime, Sigurds Bjørnetime og ikke mindst programmerne om Sigurd og Symfoniorkestret. Sidstnævnte som er udarbejdet i samarbejde med dirigenten Nikolaj Hansen har været dagsordenssættende og programmerne høstede et utal af roser, da de på DR TV introducerede børn for klassisk musik på en hel ny, sjov og utraditionel måde.

Sigurd Barrett er en meget travl herre, og ind i mellem alle tv-optagelserne optræder han årligt ved mere end 100 arrangementer rundt i hele landet.

Sigurd Barrett har i flere år optrådt ved julekoncerter sammen med Radiosymfoniorkesteret. I år er det så blevet Aalborgs tur til igen at opleve Sigurd i en nytårskoncert.

Til nytårskoncerten vil Sigurd Barrett i øvrigt optræde sammen med sin kone Winnie i en ny spændende konstellation. Winnie Merete Barrett er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og har sunget 26 solistpartier på en række af de danske operascener samt en del koncerter i udlandet. Sammen laver parret et program for det brede, voksne publikum, hvor de synger duetter og opera-arier kombineret med entertainment og virtuose solistnumre.

Nytårskoncertens populære toner er komponeret af bl.a. Strauss, Dvorak, Stolz og Sigurd Barrett selv. De kendte numre stammer bl.a. fra Flagermusen, Wienerblut, La Wally, The Entertainer og Der Favorit .Og hvem vil ikke nyde et genhør med ”Typewriter”. ”Hymn to Freedom”og ”Kavalari –ouverturen”     

Nytårsprisen
I forbindelse med Nytårskoncerten vil Farsø Kulturråd uddele "Nytårsprisen" til en person eller gruppe, som har gjort sig bemærket kulturelt her i området. Nytårsprisen består af et diplom, samt et gavekort til Galleri 14.

Bag Farsø Kulturråd står Jens Erik Due-Hansen (formand), Grethe Tovborg Jensen, Esther Poulsen, Karin Bacher, Lene Poulsen og Lone Petersen.

Kulturrådet står for en lang række arrangementer året igennem. Nytårskoncerten er dog Farsø-rådets største arrangement, som de, trods nyt musikhus i Aars, har tænkt sig at fortsætte med at afholde i Farsø.

– Vi synes selv vi har gode faciliteter og billige billetpriser, og kan der så sælges omkring de 600 billetter kan det nå sammen rent økonomisk også. Det vil være godt, om vi fortsat kan stå sammen om denne slags arrangementer her i Farsø-området, lyder det fra formand Jens Erik Due Hansen.

Nytårskoncerten finder denne gang sted en lørdag aften, som ikke er prøvet før. Dermed skulle der være god mulighed for at hygge sig med venner efter koncerten, uden at skulle tænke på hverdag dagen efter.   

Billetsalget til Nytårskoncerten er gået i gang fra salgsstederne i dag. Billetten til en stor musikalsk oplevelse kunne jo være egnet som en god jule- eller nytårsgave.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: