Billetsalget starter til den syttende Nytårskoncert i Farsø

FARSØ: Den 14. januar 2011 blænder Farsø Kulturråd op for Nytårskoncerten 2011 i Dronning Ingrid Hallerne.

Den 14. januar er der Nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne for 17. gang med Farsø Kulturråd som arrangør. Koncerten byder traditionen tro på Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister. Denne gang er det ”De Tre Tenorer”

Traditionen tro – for syttende gang, er det Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister, der får de musikalske champagnepropper til at sprænge overfor de omkring 600 tilhørere i de festligt pyntede Dronning Ingrid Hallerne

Denne gang bliver det De Tre Tenorer, der sammen med dirigent Henrik Schaefer kommer til at føre publikum ind i musikkens alsidige univers af klassiske og moderne værker med hjælp fra Aalborg Symfoniorkesters 65 musikere.      

Aftenens solister vil være Danmarks svar på De Tre Tenorer, nemlig de tre brødre, Gert Henning Jensen, Bo Kristian Jensen og Jan Flemming Jensen.

Repertoiret vil være en blanding af opera og operette og vil bl.a. omfatte uddrag fra My Fair Lady, Den Glade Enke, Farinelli og West Side Story.     

At det er 3 musikalske brødre, der optræder til Nytårskoncerten i Farsø er der ingen tvivl om og man kan forvente sang og underholdning i topklasse.

Gert Henning-Jensen er uddannet ved Operaakademiet i København og debuterede i 1992 i Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Det Kgl. Teater. Han har sunget talrige lyriske partier bl.a. i operaer af Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Rossini, Richard Strauss, Johann Strauss, Adés og Beethoven. Og har også har prøvet kræfter med de lettere Wagner-partier i Tannhäuser, Mestersangerne og Rhinguldet samt medvirket i flere danske uropførelser bl.a. som Nick i Ruders’ Tjenerindens fortælling, David i Sørensens Under himlen, Sigurd i Papes Sigurd Dragedræber og Inspektøren/Byretsdommeren/Titorelli i Ruders’ Proces Kafka. Han er også tilknyttet Det Kgl. Teater.

Bo Kristian Jensen er uddannet ved USA’s ældste eksisterende musikkonservatorium, Oberlin Conservatory of Music i Ohio, hvor han også i 2003 vandt 1. prisen i den lokale Vocal Net Ohio Art Song Competition. Siden tog han eksamen fra Operaakademiet i København. Han har haft en række opgaver som koncertsolist i bl.a. flere af Bachs store korværker, Händels Messias, Rachmaninovs Vesper og Carl Orffs Carmina Burana. Han er tilknyttet Det Kgl. Teater.

Jan Flemming Jensen er freelance sanger, men har tidligere været fast tilknyttet operaen i Malmø og Musikteatret Undergrunden, hvor han bl.a. har sunget partier som Beppo (Bajaser), Rinuccio(Gianni Schicchi), Filch(Tiggeroperaen), Pong (Turandot) og Skuratov(Dødens hus). På den Jyske Opera sang han i 2009 Joe i La Fanciulla del West. Derudover har han lavet flere nye danske operaer på, Den Anden Opera, Århus Sommeropera og med Hotel Pro Forma. Jan Flemming Jensen er også en ofte brugt solist i oratorier og messer. Jan Flemming Jensen modtog i 2007 Dansk Skuespillerforbunds Operalegat. Har Studeret hos Richard Miller Oberlin, USA samt John Guttmann og Kirsten Buhl Møller i København.

Nytårsprisen
Inden Nytårskoncerten slår takten an, vil Farsø Kulturråd, traditionen tro stå for uddelingen af årets Nytårspris.     

Det skal ikke afsløres her hvem årets modtager af Nytårsprisen 2011 bliver, men den går til en person eller gruppe, som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø området. Nytårsprisen består af et diplom, samt et gavekort til Galleri 14.

De seneste års modtagere af Nytårsprisen er: 2010: Samuel Frederiksen, 2009: Karen Pedersen, 2008: Jens Munk-Christensen, 2007: Jonna Michelsen.     

Bag Farsø Kulturråd står Jens Erik Due-Hansen (formand), Arne Nøhr, Karen Pedersen, Karin Bacher, Lene Poulsen og Lone Petersen.

Kulturrådet står for en lang række arrangementer året igennem. Nytårskoncerten er dog Farsø-rådets største arrangement, som der trods musikhuset i Aars, har tænkt sig at fortsætte med at afholde i Farsø.

– Vi synes selv vi har gode faciliteter og billige billetpriser, og kan der sælges omkring de 600 billetter kan det nå sammen rent økonomisk også. Det vil være godt, om vi fortsat kan stå sammen om denne slags arrangementer her i Farsø-området, lyder det fra formand Jens Erik Due Hansen.

Nytårskoncerten finder sted en fredag aften. Dermed skulle der være god mulighed for at hygge sig med venner efter koncerten, uden at skulle tænke på hverdag dagen efter.   

Billetsalget til Nytårskoncerten startede hos salgsstederne den 9. december. Billetten til en stor musikalsk oplevelse kunne jo være egnet som en god jule- eller nytårsgave.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: