Bedst til fiskefluer

TREND: 16 årige Jonas Laigaard fra Farsø er en af landets bedste, når det gælder om at fremtrylle kunstfærdige fluer til lystfiskeri.. Faktisk er han regerende junior-danmarksmester i fluebinding – og forleden blev han dobbelt nordjysk mester i samme kreative disciplin.

Her ses, fra venstre, Silas Lousdal Winter og Jonas Laigaard, begge fra Trend Å Lystfiskeriforening, der blev henholdsvis to’er og vinder af årets NM i fluebinding. Tre’er blev Daniel S. Nielsen fra “Pirken” i Aalborg (th.).

For 5. år i træk inviterede grejbutikken Almas i Aalborg nemlig til NM i fluebinding med deltagelse af en halv snes fingernemme unge fyre fra den række nordjyske fiskeforeninger. Opgaven var at binde 2 vellignende eksemplarer hver af tre fluer med de sjove navne: Laksefluen Grizzly King, Oktober-fluen til havørred samt tørfluen Cock-Y-Bondhu, som især er god til fiskeri efter bæk- og regnbueørred.

Jonas Laigaard repræsenterer Trend Å Lystfiskeriforening og det var en ekstra fjer i hatten til den aktive forening, at fiskekammeraten, kun 13 årige Silas Winther fra Overlade, besatte andenpladsen foran en række ældre konkurrenter.

De tre nævnte fluer indgår samtidig i den indledende runde af årets danmarksmesterskaber i fluebinding, der foregår i april i forbindelse med landets største Jagt-, Fiskeri- og Friluftsmesse i Odense Congress Center. Her dyster 20 af landets bedste fluebindere på fjer, hår og uld i både en junior- og en seniorrække. De fleste af deltagerne ved de nordjyske mesterskaber forleden valgte da også at videresende deres fluer til det kommende DM – heriblandt selvfølgelig Jonas og Silas.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: