test

Banebrydende nyhed fra Farsø vises frem på klimamessen

FARSØ: Det første ”grønne” produkt fra TIME, udelukkende drevet på el, er så bemærkelsesværdigt, at det om få uger præsenteres på klimamessen i forbindelse med klimatopmødet i København.

Time fra Farsø deltager om få uger i klimamessen i København med sin 100 % eldrevne liftlastbil.

Der var julelys i øjnene på både børn og voksne, da Farsø Handelsstandsforening forleden, traditionen tro lod julemanden tænde for juletræ og julebelysningen i Farsø. 

I år var der dog det specielle ved begivenheden, at den lokale virksomhed TIME, som i en årrække har stillet liftlastbil til rådighed og har gjort det muligt for julemanden at stige til vejrs for at trykke på el-kontakten, benyttede lejligheden til at vise deres banebrydende ”grønne” nyhed frem. Nemlig den første 100% eldrevne liftlastbil i Europa. Dette første ”grønne” produkt fra TIME, udelukkende drevet på el, er så bemærkelsesværdigt, at det om få uger præsenteres på klimamessen i forbindelse med klimatopmødet i København.     

Et lille smugkig synes TIME dog Farsø borgere skulle have, inden klimamesse og introduktion til verdensmarkedet.  

100% eldrevet liftlastbil
Det drejer sig om en 100% eldrevet liftlastbil på lithiumbatterier, der skulle kunne klare 160 km. kørsel på en opladning og kan køre 80 km/h. Det er dog ikke kørselsegenskaberne, der er det banebrydende i bilen, men derimod de steder hvor lift og bil kan arbejde uden at forurene. Liftbilen er i særdeleshed tiltænkt storbyer, hvor der allerede nu – eller om få år kræves hensyntagen til miljøet. Særligt i de miljøzoner, hvor motoriserede køretøjer om få år vil blive forment adgang.                    

Krisen bider ikke hos TIME
Finanskrisen ”bider” ikke hos TIME Export. Virksomheden har så travlt som aldrig før, og meget tyder på at virksomheden fortsætter den vækst, der har stået på siden årtusindeskiftet. Det kan den nye ”grønne” produktserie være med til at bestyrke yderligere.     

Netop det at TIME leverer til mange lande rundt omkring i verden, er den væsentligste årsag til, at finanskrisen ikke har sat nævneværdige spor i virksomheden.  

Der bliver i år bygget 115 nye liftlastbiler og liftkassebiler i Farsø. Så sent som i mandags sendte virksomheden fire liftlastbiler af sted til en kunde i Ægypten. Derudover leverer TIME-koncernens to andre montagefabrikker i Frankrig og England yderligere 1000 lifte til det europæiske marked i år.

I både 2004 og 2008 blev TIME kåret som Gazelle-virksomhed på grund af virksomhedens voldsomme vækst. TIME har 100 ansatte i Farsø.       

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: