Bagagerumssalg starter op igen

FARSØ: Selvom viljen var der sidste år, så var corona-restriktionerne på det tidspunkt for usikre til at det populære ugentlige bagagerumssalg i Farsø kunne gennemføres.

I år ser det imidlertid anderledes ud.

Den 4. maj vedtog regeringen en yderligere plan for genåbning, herunder også et regelsæt for større forsamlinger. Fra den 21. maj gælder det således for Markeder(forbrugerrettede og detaillignende markeder, f.eks. loppemarkeder, kræmmermarkeder o.l.) at de må åbne udendørs med 500 deltagere. Der vil være et arealkrav på 4 m2 pr. person og en lukketid senest kl. 18 samt retningslinjer svarende til detailhandlen (dog ikke mundbind udendørs)

Da dette blev meldt ud, blev der straks rettet henvendelse til Farsø Handelsstandsforening og ikke mindst pladsbestyrer for bagagerumssalget Simoni Rask, fra interesserede private bagagerumssælgere.

-Først skulle vi lige have en ansøgning til Vesthimmerlands Kommune om lån af p-pladsen foran administrationsbygningen i Farsø igennem. Ligesom vi også lige skulle have helt styr på regelsættet gældende for markeder, fortæller Simoni Rask og fortsætter

-Begge dele har vi nu styr på og markedet løber af stablen første gang i år pinselørdag.

Vi er rigtig glade for at det kan lade sig gøre, men vi henstiller også til at såvel sælgere som købere følger vore anvisninger, ellers kan vi ikke afholde markedet.

Der er arealkrav, afstandskrav og hygiejnekrav, såsom håndsprit, der skal være i orden. Og så appellerer vi til almindelig sund fornuft, siger Simoni Rask.

Desuden er der også ændret på markedets åbningstid. Det er på lørdage fra 8 til 14.

-Det er rykket en time frem i forhold til de tidligere år. Det kan vi se passer bedre i forhold til køberne og butikkernes åbningstid i byen.

Ellers ser Simoni Rask frem til, at de private sælgere møder frem med deres overskud fra pulterkammeret eller garagen, så de gode handler kan komme i gang.

Han minder om, at sælgere får et areal svarerende til en p-plads stillet til rådighed, og herfra kan der sælges fra bilens bagagerum eller medbragte bord.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: