test

Atter solnedgangsmusik på lystbådehavnen

HVALPSUND: Bliver der musik til solnedgang i Hvalpsund lystbådehavn i år? Sådan har mange spurgt lige siden man begyndte at kunne ane at sommeren var på vej. Svaret er, ja.

Fra imorgen fredag, som er Bededag og sommeren igennem er der Solnedgangsmusik på Lystbådehavnen i Hvalpsund, når ellers vejret byder det. Det er Hvalpsund borgeren Samuel Frederiksen, der vil lade de smukke toner fra sin cornet lyde ud over solnedgangen i Limfjorden.

Da Samuel Frederiksen for et par år siden besluttede sig for at spille solen ned ved lystbådehavnen i Hvalpsund var det på eget initiativ og som hans egen del af fornøjelsen ved at bo så smukt og nært ved havnen. Hans fortid som lystsejler gjorde også, at han syntes det lå lige for, når han nu alligevel gerne ville spille på sin cornet hver dag.

I løbet af sommeren 2011 blev lystbådehavnen da også et udflugtsmål ved solnedgangstid for flere og flere, og selvom nogle aftener måtte springes over, blev det alligevel til mere end halvfjerds aftner, hvor sammenlagt flere hundrede mennesker gjorde turen til havnen og nød 8-10 minutters musik, mens solen nærmede sig horisonten af Salling mod vest.

Sidste år medvirkede Vesthimmerlands kommune til løjerne ved bygningen af en lille platform, så musikken kunne komme op i den rigtige højde.

Sæsonen starter bededag, hvor solen lige netop venter med at gå ned til efter kl. 21,00, det tidspunkt hvor musikken tager fat. Da det også er aftenen, hvor Danmark oplevede sin befrielse for 67 år siden, vil man bl.a. kunne høre både temaet fra Prins Jørgens March (kaldesignalet fra radioudsendelserne fra London) og den smukke melodi ”En lærke letted og tusind fulgte”, som blev skrevet i foråret 1945.

Samuel Frederiksen, der leverer musikken, har flere gange hørt fra folk, der gerne vil have musikken helt hjem i egne stuer, så samtidig med at solen bliver spillet ned første gang tilbyder han nu en helt nyindspillet CD. Udover et bredt udvalg af den musik og de lyde, der hører havnen og solnedgangen til, vil der på CD’en også være et par eksempler på det samarbejde han har haft med egnens organister ved forskellige kirkelige højtideligheder i den senere tid. CD’en har fået titlen ”Toner ved Solnedgang”.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: