VESTHIMMERLAND: Her til aften ”Årets Landsbypris 2017” uddelt foran 130 deltagere til Landsbyernes Årsmøde på Ranum Efterskole.
Den gode historie, bosætning og samarbejde. Det var nøgleordene til Landsbyernes Årsmøde 2017, hvor hele 130 borgere fra Vesthimmerlands Kommune mødte op til fælles inspiration, samarbejde, fejring og meget mere.
Aftenens højdepunkt var uddelingen af “Årets Landsbypris” som gives til en person, en borgerforening eller et projekt, der har haft betydning i forhold til at gøre et sted attraktivt og et godt sted at være.
Aktiv i foreningslivet gennem 50 år
Den anerkendelse blev i år givet til Ole Randrup fra Hvalpsund. Vinderen af ”Årets Landsbypris 2017 i Vesthimmerland” fik disse ord med på vejen af prisuddeler Niels Heebøll, der er næstformand i Landsbyudvalget:
– Nogen har fundet frem til at, du i søndags den 5. november har været aktiv i foreningslivet i Hvalpsund i 50 år, og hallen, gymnastikforeningen, fællesforeningen og borgerforeningen har benyttet anledningen til at indstille dig til årets landsbypris, lød det fra Niels Heebøll og fortsatte:
Langt og vedholdende engagement
– Ole Randrup, du får hermed landsbyprisen 2017 på baggrund af et langt og vedholdende engagement på rigtig mange forskellige områder til glæde og gavn for Hvalpsund og omegn.
Formålet med Landsbyprisen er at påskønne en særlig indsats i en af landsbyerne i Vesthimmerlands Kommune. Prisen er et udtryk for den anerkendelse, lokalsamfundet og kommunen ønsker at vise de lokale ildsjælenes engagement. Samtidig er prisen med til at få de gode historier fortalt, så de kan være til inspiration for andre lokalsamfund.
Også tre andre indstillinger
Også tre andre landsbyer var indstillet til prisen: Landsbyforeningen Flejsborg for arbejdet for byen og oplandet, Kalle Serritslew for hans engagement som landsbyildsjæl i Strandby og Tove Ørndrup frontfigur for de grønne pigespejdere samt landsbyildsjæl i Haubro.
Aftenen bød udover prisuddeling også på drøftelser i de fire lokalområder, valg til Landsbyudvalget, præsentation af ”Den gode historie fra Vesthimmerland”, hvor lokale ildsjæle, som inspiration, fortalte netop deres gode historie. Aftenen sluttede af med en lille ”peptalk” med temaet ”Hvad kan vi gøre for at trække folk til?” v/sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen.