Ann-Sofie fra Strandby er Vesthimmerlands bedste oplæser

FARSØ: Så er spændingen udløst. For fjerde gang afholdt Vesthimmerlands biblioteker Danmarksmesterskaberne i Oplæsning. Det fandt sted i torsdags i Thit Salen i Dronning Ingrid Hallerne

Vinderklassen: 6. klasse fra Strandby Skole. Ann-Sofie Mogensen holder ved diplomet

Konkurrencen er en oplæsningskonkurrence arrangeret af Danmarks børnebiblioteker for landets 6. klasser.

Ved kvartfinalen i Vesthimmerlands Kommune dystede seks af kommunens 6. klasser om, hvem der skal repræsentere Vesthimmerland ved semifinalen i Aalborg.

De deltagende skoler var: Bakkeskolen, Fjelsø Friskole, Simested Skole, Strandby Skole, Vilsted-Vindblæs Skole og Aalestrup Skole.

Hver 6. klasse havde valgt en oplæser, der i tre minutter læste en selvvalgt tekst højt for de omkring 100 kammerater, der musestille lyttede intenst.

Juryen, der havde påtaget sig det svære arbejde, at udpege en vinder bestod for fjerde gang af de to garvede og kompetente tidligere skolelærere Lone Petersen og Sonja Marcussen.

Det er dejligt, at vide at vurdering og votering sker dybt seriøst på grundlag af deres store viden og erfaring. Og spændingen var stor, da juryen efter pausen kommenterede hver enkelt oplæsning, uddelte diplomer og præmier og kårede vinderen.

Vinderen blev Ann-Sofie Mogensen fra Strandby Skole, der ud over at vinde kr. 500 til klassekassen, også nu, sammen med hele sin klasse, glæder sig til at deltage i semifinalen i Aalborg den 31. marts, hvor der skal dystes mod vinderne fra de øvrige nordjyske kommuner.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: