Alstrup har fået en oase midt i den skønne natur – FOTOS

ALSTRUP: I dag kunne Alstrup Beboerforening indvie sit nye ”Grønne Naturrum”.

Naturrummet er det 9. af sin slags i Vesthimmerland, men har naturligvis en særlig betydning for de 36 beboere i Alstrup – for de har ønsket det, og har selv gjort en stor indsats for at få det opført.  

Ella Holm Poulsen, der ud over at være genbo til Naturrummet også har stået for det meste af papirarbejdet omkring naturrummet, fortalte om projektet:   

Været længe undervejs
Alstrup er en lille landsby. Man skulle tro at alt er småt herude, men det er det ikke. Vi har en storslået natur. Vi har et stort antal mennesker der kommer forbi for at nyde den. Vi har et stort antal medlemmer i vores beboerforening og de store tanker om hvad der kan lade sig gøre. Det har været en lang proces for at nå i mål med dette projekt. Der skal startes med at blive enige og hvad vi vil, så skal der findes ud af om det kan lade sig gøre. Så skal der søges en masse tilladelser og der skal søges penge. Og det tager den tid det tager. En tid med forventning, spænding, tvivl, modløshed, opgivelse og glæde når tilladelser og penge kommer rullende ind. Jo længere vi er kommet i processen, jo større er drømmene blevet. Vi har fået så meget hjælp og støtte i hele processen at vi end med noget der er blevet meget større end det oprindelige projekt. Projektgruppen, som har haft lidt udskiftning undervejs, har ydet en kæmpe indsats for at få ideerne omsat til virkelighed. Vi er nu færdig med bygningerne og de er testet alle sammen. Både hytten med spisning, hygge og af fremmede der er kommet forbi. Der har været overnatning i shelterne og der er nogen der har benyttet vores toilet. Så nu er vi klar til indvielsen. Vi mangler lidt beplantning og mangler stien op til udsigten over Limfjorden og noget at sidde på deroppe. Selvom vi allerede har brugt rigtig mange penge deroppe, så ser det ud til at vi kan komme helt i mål takket være vore sponsorer. I projektbeskrivelsens formål står der: Projektet skal ses som et samlingssted for borgerne i Alstrup men også for de som kommer igennem på tur, der tænkes her på gående, cyklende og bilturister. Hytten skal også være til information om hvad der kan opleves i Alstrup og på den videre tur. Med et grønt naturrum i Alstrup er med til at skabe sammenhæng imellem vores landsbyer. Så vi tror der er rigtig mange der får glæde af disse faciliteter.       

Har tidligere fået landsbyernes pris
Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Niels Heebøll var også mødt frem for at ønske Alstrup tillykke med det nye naturrum, især fordi han sidste år var med til at tildele Alstrup Landsbyernes Pris. Som det vigtig med dette Naturrum det er at I kan mødes her helt spontant eller planlagt som det er tilfældet med jeres fællesspisninger.  

Placeringen er perfekt
Også naturvejleder Karin Winther, som er tovholderen for naturrummene i Vesthimmerland gav det nye naturrum et par ord med på vejen: 7 år, så vil man et eller andet. For det er over 7 år siden vi startede med de her naturrum. Her i Alstrup startede man i 2015, hvor man var på bustur rundt til de eksisterende naturrum. Der blev du fyr og flamme Ella, nu skulle du hjem og få nogle med på ideen og her står vi så fire år senere med et naturrum i Alstrup.  Succeskriteriet for naturrum er, at de ligger indenfor 300 meter fra hvor man bor. Det er det man kan overkomme i dagligdagen. Derfor er denne placering perfekt og I kan også forvente, at når man laver sådan noget som det her, så generer det yderligere aktiviteter, så I er først lige begyndt, lød det fra Karin Winther     

   

Herefter var det to unge Alstrup borgerne, Maja på 8 år og Alma på 5 år tur til at klippe den røde indvielsessnor til Alstrups nye naturrum. Herefter blev dagen fejeret med grillpølser tilberedt på naturrummets grill. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: