test

Åbent røntgenambulatorium på Farsø sygehus

FARSØ: Tidligere har det kun været muligt at komme i åbent røntgenambulatorium på Sygehus Himmerlands afdeling i Hobro, men fra 1. september har patienterne fået samme mulighed i Farsø.

Som patient kan det være hårdt at vente på en indkaldelse til en røntgenundersøgelse, hvis kroppen gør ondt, og man gerne vil undersøges hurtigt. Det behov forsøger Farsø sygehus at imødekomme og har derfor åbnet et røntgenambulatorium i Farsø pr. 1. september.

 

Serviceforbedring for patienterne

I et åbent røntgenambulatorium kan patienter med en henvisning fra egen læge møde op og blive undersøgt i ambulatoriet, når det passer dem. Tidligere har dette kun været muligt i Hobro, men nu kan alle patienter i Sygehus Himmerland altså tilbydes samme service.

 

– Det er vigtigt for os at kunne tilbyde patienterne samme service og fleksibilitet på begge matrikler. Ved at have et åbent røntgenambulatorium i både Farsø og Hobro får alle vores patienter mulighed for at indpasse en røntgenundersøgelse i deres hverdag frem for at skulle vente på en indkaldelse fra sygehuset, siger Annamarie Sparre, oversygeplejerske på Røntgenafdelingen.

 

De åbne røntgenambulatorier betyder også bedre udnyttelse af kapaciteten på Røntgenafdelingen, da man undgår nogle af de afbud og udeblivelser, der er ved almindelige indkaldelser.

 

Det åbne røntgenambulatorium er til selvhjulpne patienter, der kun er henvist til en enkelt undersøgelse, som ikke kræver forberedelse.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: