Åbent hus gav fuldt hus

FARSØ: Igennem 3 år har Farsø skole været under ombygning. Nu er det kæmpe ombygningsprojekt nået så vidt, at ”kun” fløjen for overbygningen mangler og forventes færdig til januar.

Forældre, søskende og andre interesserede mødte talstærkt op til Åbent Hus på Farsø skole, der viste de ombyggede lokaler frem.

Sådan ser et af de nye klasselokaler ud.

Skolens nye mediatek.

Selvom byggerodet ikke helt er ovre, så synes elever og lærere alligevel at tiden var inde til at vise det foreløbige resultat af ombygningen af Farsø skole frem.

Det skete i torsdags, hvor forældre, søskende og andre interesserede var budt på rundvisninger i den nye del af skolen som omfatter ADHD klasserne, klasseværelser og opholdsareal for mellemtrinet, mediateket, gymnastiksal, kontorer og mødelokale for skoleledelsen og skolens nye hovedindgang.

Som forældre, og måske også tidligere elev på Farsø skole var forandringerne til at få øje på. Ud over at være lyse og luftige har klasseværelserne også fået udskiftet den gamle kridttavle med det nye såkaldte ”smartboard”, altså en tavle som kan projekteres med visninger fra en PC.

I det hele taget har elektronikken gjort sit indtog på skolen, hvilket også skolens nye mediatek er udtryk for. Naturligvis kan man stadig finde bøger i papirudgave på hylderne, men PC’ere og andre elektroniske redskaber udgør en stor del af det nye mediatek sammen med læsehjørner og mulighed for gruppearbejde. 

Skoleleder John Andersen glæder sig rigtig meget over den nye skole, som var meget tiltrængt til renovering. Det ærgrer skolelederne, at nogle fordyrende arbejder undervejs i ombygningen har gjort, at der ikke kan blive til en renovering af fællessalsområdet, altså indskolingen. Det flade tag, inddækninger m.v. trænger gevaldig til at blive udskiftet, men det må vi kigge på siger skolelederen.

De fordyrende arbejder betyder også, at udenoms områderne, altså legeplads og opholdsarealer må finansieres på anden vis. Det har elever og foreninger bidraget til. Til jul var Farsø Handelsstandsforening så venlig at afholde en auktion til fordel for redskaber til legepladsen og i forbindelse med Åbent Hus arrangementet gjorde eleverne atter en indsats med salgsboder og afholdelsen af et cykelsponsorløb. Dermed er ønsket om en ny legeplads kommet en hel del nærmere.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: