Aars Boligforening kickstarter attraktivt område i Hvalpsund

HVALPSUND: – Hvalpsund er en dejlig by, og vi tror på, at byen har behov for almennyttige boliger 

ligesom vore andre lokale landsbyer. Derfor er vi godt tilfreds med, at vi sammen med Vesthimmerlands Kommune nu har fået mulighed for at starte etape 1 på seks lejeboliger som en attraktiv tæt lav bebyggelse over for Marinaen i Hvalpsund. Det siger Aars Boligforenings direktør, Brian Larsen.efter at Vesthimmerlands Byråd netop har godkendt opførelse af de seks Hvalpsundboliger samt yderligere 20 i Aalestrup (Horns grund, otte boliger), Gedsted (fem boliger), Vegger (fire boliger) og Havbro (den tidligere kro grund, tre boliger).  

Hvalpsund er et sted hvor folk gerne vil bo
-Aars Boligforening har ikke tidligere bygget i Hvalpsund, men vi er glade for at kickstarte den spændende lokalplan for havneområdet i Hvalpsund, betoner boligdirektøren. Det er mit indtryk, at Hvalpsund er et sted, hvor folk gerne vil bo. Blandt aktiverne er et stort område med cirka 775 sommerhuse i baglandet og et indbydende maritimt miljø. Det skulle ikke undre mig, om vi møder stigende behov for små attraktive boliger som led i en udvikling, hvor flere ældre efterspørger sådanne boliger til deres otium. Hvalpsund er allerede den lokalitet i Vesthimmerlands Kommune, hvor der bor procentvis flest ældre. 

Boligforeningen har som led i planerne om almennyttige boliger i Hvalpsund haft flere møder med en lokal arbejdsgruppe, som arbejder målbevidst på at skaffe flere gode lejeboliger til Hvalpsund. 

-Arbejdsgruppen har virkelig lagt et godt stykke arbejde i opgaven med at skaffe flere gode boliger til Hvalpsund, og jeg håber, at der inden for en overskuelig fremtid bliver bygget flere boliger i byen, pointerer Brian Larsen. 

Aars Boligforening har kun få ledige boliger
Boligforeningens direktør siger, at engagementet i Hvalpsund og de øvrige mindre byer i Vesthimmerlands Kommune falder udmærket i tråd med Boligforeningens strategi om at støtte den boligmæssige udvikling i hele Kommunen. 

-Vi har ikke udlejningsproblemer i de mindre byer. Ja, heller ikke i Aars og Aalestrup, hvor vi hvert sted kun har fire ledige boliger. Derfor er det klogt at indmelde sig i Aars Boligforening, så det bliver lettere at få en bolig, når man ønsker det, fastslår direktør Brian Larsen, Aars Boligforening.


Borgmester Per Bach Laursen og direktør Brian Larsen, Aars Boligforening, på denne attraktive grund få meter fra Limfjorden, hvor Aars Boligforenings seks rækkehuse opføres. 

Også borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune er godt tilfreds med Aars Boligforenings initiativ: 

-Det glæder mig, at vi nu har udsigt til at få etableret almene boliger i Hvalpsund. Personligt har jeg haft flere henvendelser fra borgere, der ønsker at flytte til Hvalpsund i lejebolig, og i godt samarbejde med Aars Boligforening kan de ønsker snart opfyldes. På det overordnede plan glæder det mig også, at vi får skabt boligudvikling i mange af vores byer og landsbyer i Vesthimmerland, så rammerne for bosætning er bedst mulige, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.   

Det er planen, at opførelsen af de 26 boliger starter i år og fuldføres i 2020.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: