Årets Energist – ikke alle Superhelte bærer kapper

FARSØ: Traditionen tro har Farsø Tri & Trim igen fundet en værdig vinder af  ”Årets Energist”

-Valget for 2022 har været svært, fordi mulige kandidater, der har gjort sig bemærket i 2022, har været usædvanligt højt. Mange gjorde sig flot bemærket i 2022. Nogle løb deres første 10 km, andre deres første halvmaraton – én løb sig ind Klub 100 halvmaraton – en anden løb sit første helmaraton. Nogen missede stort set ingen træningsaftner. Mange slog egne rekorder – både på tid og distancer. Andre, på at være ”Den kammerat” vi alle ønsker at have. Netop derfor blev det overordnet tema: Ikke alle superhelte bærer kappe, fortæller Birgit Christensen fra Farsø Tri & Trim.

Dermed lyste et navn markant frem: Carsten Thomsen. Carsten blev pludselig meget svær at komme udenom – på trods af hans ellers lave statur.

Tilbage i september måned konverterede Carsten en friweekend til en campingtur til Nykøbing Mors. Her skulle Tille (Niels Christian Nielsen) løbe sin første 100 Miles Mors Rundt = et ultraløb på 160,93 km. Imens Tille pakkede ledsagerbil og flere par løbesko, pakkede Carsten og fruen campingvognen – med sig havde Carsten et par løbesko.

Starten på 100 Miles foregår lørdag formiddag i pomp og pragt i Nykøbing centrum med scenepræsentation af årets deltagere, hvorefter løbet bliver skudt i gang. Carsten er på pletten og sørger for at forevige øjeblikket med live opdatering til klubbens øvrige medlemmer. I løbet af dagen finder Carsten strategiske punkter, hvorfra der både bliver heppet på Tille og samtidigt opdateret på klubbens Facebook side.

Kl. 22 lørdag snører Carsten Thomsen løbeskoene og begiver sig sammen med Tille ud i nattens mulm og mørke, kun for at æde kilometervis af Mors’s asfalt. Time for time bliver der arbejdet for at tilbagelægge nogle af de mange resterende kilometer til målstregen. 56 km senere slukker Carsten pandelampen og sender Tille videre med den næste friske løber. Tille kan hvile ørerne og Carsten snakketøjet. 56 km i bælgravende mørke på Mors! Søndag morgen befinder Carsten sig i mål området, klar til at hylde – og live rapporterer – en glad og stolt Tille løbe i mål.

Det er her værd at bemærke – det altså ikke var Carsten, der var på podiet i Nykøbing. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, Carsten aldrig har løbet mere end cirka 25 km og her løber han så godt og vel en hel maraton, uden diplom, medalje eller anden hæder. En halv nat i Tilles underholdende selskab må han betragte, som værende en præmie i sig selv.

En anonym og hel igennem uselvisk vild kraftpræstation. Sikken en kammerat!

Carsten er også idémanden bag Farsø Runden. Fra idéen blev luftet forrige vinter, har Carsten været manden, der har gennemløbet mulige ruter, og har samarbejdet med Vesthimmerlands Kommune. Ofte hører man, at sådan et samarbejde kan være tungt og langvarigt, men det har slet ikke været tilfældet her. Kommunen har i den grad været en medspiller og derfor kunne Farsø Runden allerede indvies i begyndelsen af november måned. Om det er Carstens positive ihærdighed og gode humør, der har banet vejen, er uvist, men skadet har det næppe. Selvfølgelig har Carsten selv været ude med pæleboret og grave de faste vejvisere ned, der markerer runden.

I det tidlige forår forsøgte Carsten at motivere flere til at blive aktive løberer– og gerne i Farsø Tri & Trim regi. Der blev annonceret et nyt begynderhold – såkaldt Walk and Run. Nye ansigter dukkede op og Carsten gik/løb selv forrest og forsøgte at give glæden ved at være del i et løbefællesskab videre.

Carsten er også formand for Farsø Tri & Trim. Og faktisk slet ikke så ringe på den post – særligt for motionisterne. For i Carstens verden skal der være plads til alle – hurtig som langsom eller blandt gå-folket. Klubben skal også være for medlemmer, der ikke har store ambitioner eller nødvendigvis løber hel eller halvmaraton, men løbere, der nyder at løbe/gå med andre. Når bestyrelsen planlægger klubture, er Carsten meget fokuseret på, der skal være et tilbud til hele familien. Selvom han ikke skilter med det, er de klubture, Carsten særlig er stolte af, såmænd små smutture til Ertebølle. En lille let kuperet løbetur i Ertebølles flotte natur, afsluttet med besøg i campingpladsens formidable iskiosk. Vi skal huske hyggen.

Aldersrepræsentant er han ikke helt endnu, men han er nok den i sin aldersgruppe, der mødte til flest træningsaftner i 2022. Carsten er særdeles imødekommende og har et gevaldigt smittende humør, som han absolut ikke er nærig med og derfor er Carsten også en populær herre at løbe sammen med og den oplagte Energist 2022.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: