1. spadestik taget til anlægget Frøsang Bakke – FOTOS

HVALPSUND: I dag blev 1. spadestik taget til Hvalpsunds nye offentlige anlæg i forbindelse med Friplejehjemmet Hesselvang. Anlægget har fået navnet Frøsang Bakke.

Beboerne på friplejehjemmet kiggede naturligvis til.

Intentionen med Frøsang Bakke er at det skal være et samlingssted for alle i og omkring Hesselvang, men også byens og omegnens borgere i alle aldre.

Anlægget Frøsang Bakke har naturligvis sit navn fra vejen som det er beliggende ved, nemlig Frøsang.

Nyt anlæg på 2.500 m2
Tankerne for udeområdet ved Hesselvang blev allerede i 2017 skitseret af landskabsarkitekt Helle Nebelong på bestilling fra Friplejehjemmet Hesselvangs bestyrelse. En del er allerede udført indenfor Hessels havehegn, bl.a. den blomsterende have med pavillon og musikhaven, men nu kommer altså et 2.500 m2 nyt offentligt område til.  

Det er Alice Skals og Dorthe Bredtoft, der er henholdsvis bestyrelsesmedlem og aktivitetsmedarbejder på Friplejehjemmet Hesselvang der står bag projektet. Det er ikke første gang at de to har arbejdet sammen om et haveprojekt. De to stod nemlig også bag Landbohaven ved Plejecenter Højgaarden for år tilbage, hvor de begge var ansat på det tidspunkt.

Der er ingen tvivl om at de to – som team, er gode til at få tingene til at ske og søge fondsmidler til at dække anlægsudgifterne.

Fonde har været meget velvillige
Alice Skals kunne derfor også med stolthed, forud for spadestikket, meddele at projektet er tæt på fuldt finansieret. De 1,5 mio. ud af de 1,7 mio. kr., som det fulde projekt koster, kommer fra fonde som er søgt og egenfinansiering. De resterende kr. 200.000 forventes taget fra en arv som Friplejehjemmet Hesselvang har modtaget.        

Det største fondsbidrag på kr. 801.444 kommer fra Nordea Fonden, men også Sparekassen Danmark med kr. 100.000, Lokale- og Anlægsfonden med kr. 200.000, More Play Puljen med kr. 130.000, Norlys Fonden med kr. 100.000, Venneforeningen Hesselvangs Venner med kr. 25.000, Hvalpsund Pensionistforening med kr. 5.000 og Lions Klub Farsø med kr. 4.000 har bidraget til projektet. Også Friplejehjemmet Hesselvang selv har bidraget med kr. 130.000. Det er fortrinsvis til terrænregulering, tilrigning og afrigning samt flytning af demenshegn.    

Til at hjælpe med anlægsarbejdet har Alice Skals og Dorthe Bredtoft allieriet sig med Dan Mølgaard fra Elmerhøj Byg & Montage. De har tidligere arbejdet sammen.

Projektet præsenteret
Dan Mølgaard kunne meget fint præsentere skitser og illustrationer for Frøsang Bakke. Det foregik i fællesrummet Solstrålen på friplejehjemmet foran beboere, pårørende, ansatte, frivillige og venner af huset.

Sådan ser skitsen for anlægget Frøsang Bakke ud.

Dan Mølgaard beskrev den store 8- kantede bålhytte med brændeskur og udekøkken, et shelter med handicapvenlig udtræk, pergola med siddepladser og udsyn til den kommende motorik- og balanceplads til mindre børn. Der bliver også plads til et større træningsområde til voksne og ældre, samt en eventplads og et basketballstander til træning for unge mennesker. Tanken er at hele området bliver et tilbud for alle i byen og oplandet som ønsker at bruge det.

Anlægsarbejdet er allerede i gang og ventes at stå færdigt omkring 1. oktober

Står færdigt omkring 1. oktober
Dan Mølgaard kunne fortælle at projektet vil stå færdigt omkring 1. oktober.

Spadestiksarrangementet sluttede med hotdogs fra husets egen pølsevogn.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: