Folkemusik med ”Mindst 4”

FARSØ: I forbindelse med Classic Night står der folkemusik på programmet. Det er folkemusikgruppen ”Mindst 4”, der som det antyder, består af mindst fire medlemmer, der spiller midtbyen op.

Et af medlemmerne, Sten Kosack vil være kendt af en del, da han stammer fra Farsø. Han er dog i dag bosiddende i Aalborg-området, ligesom flere af de øvrige medlemmer.

Det var da også på et musikkursus i 1981, der fandt sted i Aalborg- området, at deltagerne fandt sammen og dannede gruppen, der spillede dansk folkemusik.            

Orkestrets grundstamme er stadig intakt, men i dag er gruppens medlemmer spredt geografisk fra Frederikshavn til Silkeborg.

I starten var repertoiret fortrinsvis dansk spillemandsmusik, men med udvidelse af besætning, og med en vilje til at tilgodese de forskelligartede musikalske interesser, spilles der i dag folkemusik i bred forstand. Orkestret er ligefrem kendt for sit alsidige repertoire, hvor traditionelle skotske og irske sange og melodier veksler med nye svenske folkesange, gamle danske og svenske folkemelodier og meget andet. Gruppens oprindelse i spillemandstraditionen samt tilløb af en svensk violinist er årsagen til, at orkestret har en særlig nordisk klang, der skinner igennem i mange numre. Gruppen lægger vægt på tæt og varieret sammenspil, hvor der både er plads til fine nuancer og fuld musik ud til publikum.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: