Velkommen til Havnefest

HVALPSUND: Når Havnefesten i Hvalpsund løber af stablen i denne uge, bydes der velkommen til de mange besøgende med et stort program, hvor der er noget for alle aldre. 

Havnefesten holder traditionen tro til på det grønne område på Havnepladsen mellem legepladsen, madpakkehuset og Muslingeriet, hvor også et kræmmermarked vil være på plads fra fredag formiddag.

Det store festtelt til Havnefesten blev allerede opstillet i sidste uge.

Starter tirsdag aften
For et par år siden vendte Havnefestgudstjenesten tilbage på programmet efter 15 års pause. Den er naturligvis også på programmet her i 2024 og er sågar Havnefestens første programpunkt. Det er sognepræst Troels Laursen der står for den særlige gudstjeneste der finder sted i havnefestteltet tirsdag aften. Jættebanden vil spille til og efter gudstjenesten vil der være gratis kaffe og kage.

Havnebanko
Onsdag aften finder det populære Havnebanko sted, arrangeret af Hvalpsund Idræts- og Fritidsforening. Her vil nogle hundrede bankospillere fra nær og fjern være bænket i det store festtelt. Også i år vil der være en særdeles god gevinstpulje at spille om på rækken og pladen. Overskuddet fra Havnebanko vil bl.a. gå til foreningens fritidsklub for lokale børn fra 1. – 6. klasse.

Hvalpsund Løbet
sted torsdag aften. De 6,5 km har start og mål på Havnepladsen med Limfjorden i baggrunden – så er det uden tvivl et af landets flotteste løb. Løbet – som også kan foretages i rask gang, har en smuk rute gennem Hvalpsund by og sommerhusområde.

Løbet afvikles uden tidtagning, men til gengæld vil der være præmie til hurtigste kvinde og mand i mål, men ellers gælder det om at være med. Der er 24 præmier, som der trækkes lod om blandt alle deltagere. Desuden er der i deltagergebyret også gratis adgang til festteltet, hvor der venter en vand eller øl sammen irsk inspireret folkemusik fra orkestret Fjordfolk.     

I det hele taget håber Havnefesten, at god musik – og muligheden for at købe mad og drikke, kan trække rigtig mange i festteltet torsdag aften.        

Kræmmermarked 
Fredag åbner kræmmermarkedet på det grønne område på Havnepladsen.  Grundet mindre plads, er kræmmermarkedet skrumpet ind i forhold til tidligere, men derfor kan der alligevel godt være rift om de gode varer.

Se og Smag på Hvalpsund
Fredag eftermiddag vil der stå guldgravning på programmer for børn samtidig med at de voksne vil begive sig ud på en kulinarisk tur gennem Hvalpsund. 

For Hvalpsund har mange gode spisesteder. For 4. gang er der gå-tur gennem Hvalpsund med smagsprøver undervejs. Til det udsolgte arrangement er 220 personer inviteret på en kulinarisk rute gennem Hvalpsund med 12 smagsstop undervejs.

Familie og Gadedyst
Lørdagens program lægger ud med gratis rundstykker og kaffe på havnen, så længe lager haves. Og ligesom dagen forinden vil der være kræmmermarked, øltelt og tombola.

Volkswagen SUP City Tour besøger Hvalpsund
Som en særlig lørdagsbegivenhed i år får Hvalpsund besøg af Volkswagen SUP City Tour, som er en del af verdensmesterskabet i SUP (Stand Up Paddle). Aktiviteten finder sted ved Hvalpsund Strand og alle inviteres til at prøve kræfter med SUP og stifte bekendtskab med SUP racing. Derudover vil der være en fantastisk SUP-stemning, konkurrencer og andre sjove aktiviteter.

Men man vil også finde Familie/Gadedysten ved multibanen lørdag eftermiddag. Det vil naturligvis ikke blive afsløret her, hvilke dyster holdene skal igennem, men de vil uden tvivl kræve samarbejde, fysik og kloge hoveder.

Teltbal med ”The Seagulls”
Lørdag aften vil der være bud efter det voksne publikum. Sammen med en havnemiddag er der inviteret til teltbal med lokale ”The Seagulls”, som nok skal sætte gang i festteltet. 

Festens populære indslag
Søndag formiddag, indledes Havnefestens sidste dag med det Gratis Sildebord i Ølteltet. Det er en tradition som især kræmmere og byens borgere forventer fast er på Havnefestens program.  

Søndag eftermiddag afvikles havnefestens nok mest populære indslag, nemlig plankeslagsmålet, hvor deltagerne kæmper på en planke udlagt mellem mole og en fiskekutter. Reglerne er simple. Den der bliver stående på planken har vundet og går videre til næste runde. Taberen må naturligvis tage sig en tur i havnens vand, hvilket altid er til stor morskab for publikum.

Forinden er det store byfestoptog med Kimbrer Garden i spidsen gået gennem byen, hvilket trækker mange tilskuere til langs fortovene. Optoget har på en del af ruten den mest fantastiske kulisse i baggrunden, som den kun fås i Hvalpsund, nemlig Limfjorden.

Slutter af med Kim Larsen klassikere
Eftermiddagen byder også på musikalsk underholdning nemlig med Ole Gas, der vil fremføre alle de kendte Kim Larsen og Gasolin klassikere. Til musikken er der billig grillmad og drikke, således Havnefesten kan sluttes af med manér.    

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: