Grundlovsfest Gislum – FOTOS

GISLUM: – Grundlovsfesten i Gislum blev som altid en festlig dag med rigtig fin tilslutning, selv om vejret ikke viste sig fra den bedste side, lyder det fra Knud Erik Segerström fra Menighedsrådet, som var arrangør af festen

Kirkens personale havde heldigvis været forudseende og opstillet et par telte, så man kunne søge ly, når der kom en byge.

Et af Grundlovsfestens højdepunkter er børnedyrskuet. Alexander (bagerst) og Victoria (til højre) der fremviste henholdsvis labradoren “Sif” og dværghamsteren “Mia” til dommerne alias Jari Tollestrup Jensen og Sara Schouby

Børnene hyggede sig med børnedyrskuet, hoppeborge, pandekagebagning og tilberedning af popkorn over bål. Som altid var det festligt med kåring og præmieoverrækkelse, som ikke blev mindre morsom af, at dommernes notater var udvisket af regnen.  En del af præmien var en fuglekasse, som børnene straks gik i gang med at samle.

Som præmie i Børnedyrskuet fik alle børn en fuglekasse de selv skulle samle. Her er Alexander i gang med at samle sin.
Kæledyr kan man nok ikke kalde dem, men Anders har sit egne bier, og han havde taget et minibistade med.

Hele eftermiddagen gik snakken lystigt ved bordene og folk forsynede sig ved det store kagebord inden de hen under aften skulle til pølsevognen eller til grillen, som midt i en stor byge måtte flyttes ind i vognporten.

Til både voksne og børn var der masser af kage

Årets taler Asger Andersen fik heldigvis lov til at rykke i teltet, for knap var han gået på talerstolen før han måtte holde inde p.g.a. regnens trommen på teltdugen. Men det slog ikke den veloplagte taler ud af fatningen. Talen satte fokus på det danske demokrati og det danske særkende – at demokrati er at udøve indflydelse og træffe valg, og vi selv skal bidrage med det vi kan og i sammenholdets ånd tage vare på hinanden, også når man bliver ældre. En tale der gav stof til eftertanke.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: