Gamle luftbilleder fra Farsø som film – og tilsat tidens musik

FARSØ: Kjeld Mervin Povlsen, som er bosat i Farsø, har skabt en spændende og rørende rejse ned ad memory lane med sin seneste slideshowfilm, der byder på gamle luftbilleder af Farsø fra 1943 -1965.

Denne film, som nu kan opleves på YouTube under titlen “GAMLE LUFTBILLEDER FARSØ,” inviterer seerne til at udforske fortidens skatte set fra luften.

Kjeld Mervin Povlsen har i en del år lavet slideshow film af mange byer og øer i Danmark. Det drejer sig om gamle luftbillede film samt før- og nutids billedfilm tilsat musik fra dengang.

Det er Kjeld Mervin Poulsen der har lavet slideshow-film. Han er flyttet til Farsø fra Vognsild for to år siden, og har derfor som ny tilflytter fundet det ekstra interessant at beskæftige sig med Farsøs historie – tilsat musik. Måske læste du også om Kjeld Mervin i sidste uges Farsø Avis. For han hitter lige nu på Dansktoppen.

Ved fremstilling af før- og nutids billedfilm arbejdes der med drone og kamera. Først finder Kjeld de gamle luftbilleder og herefter findes præcis det samme sted hvor det gamle luftfoto er taget, og her tages så et nyt billede med dronen som senere kommer til at ”fade” fra det gamle billede over i det nye på billede filmen. I Farsø filmen er der dog kun et eksempel på dette, nemlig fra autoforhandler Morten Nielsen på Nørregade 18 til den nuværende Mortensparken, hvor Kjeld Mervin Povlsen også selv bor privat på andet år.

Hver film er et omhyggeligt stykke arbejde, det tager mellem 10 og 15 timer at skabe en almindelig luftbilledfilm med musik og fotoredigering, og de indeholder typisk fra 100 til 250 billeder. Før- og nutidsbillede film kræver en del mere tid, og Kjeld bruger ofte op til 20 timers arbejde på disse film. Alle de gamle billeder redigeres omhyggeligt med fokus på lys og kontrast før det hele sættes sammen i et billedbehandlingsprogram, de fleste gamle billeder beskæres også til skærmstørrelse.

Kjeld anbefaler, at filmene ses på en pc eller et smart-tv på grund af de mange små detaljer på de gamle billeder der træder tydeligst frem på en større skærm. Udover Farsø- filmen har Kjeld lavet lignende af – Vognsild, Bornholm, Ærø, Hobro, Nibe, og Farstrup. Derudover har han også lavet gamle postkortfilm for Hobro.

Særligt Ærø-filmen har vakt opmærksomhed, da Kjeld har modtaget kommentarer og beskeder fra folk, der emigrerede fra Ærø for mange år siden og nu befinder sig rundt om i verden, steder som USA, Australien og New Zealand.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: