Flere Sankt Hans arrangementer i lokalområdet – men uden bål

FARSØ-EGNEN: Midsommeren er over os og det er fredag aften, at vi alle – traditionen tro, samles til Sankt Hans for at synge midsommervisen og lytte til talerne om det aktuelle, men også det mystiske og historiske.

Afbrændingsforbud
Men Sankt Hans arrangementerne bliver i år uden bål, idet Nordjyllands Beredskab mandag formiddag meldte ud, at der indføres afbrændingsforbud i forbindelse med Skt. Hans, helt konkret med ikrafttræden fra den 23. juni 2023 kl. 00:01 til den 24. juni 2023 kl. 9:00.

-Baggrunden herfor er, at det fortsat er meget tørt i naturen og vi vurderer at risikoen for naturbrande er betydelig, lyder det fra beredskabsdirektør i Nordjyllands Beredskab Diana Sørensen, og fortsætter: Historisk er der hvert år udkald til brande i forbindelse med Sankt Hans bål og særligt i løbet af natten plejer vi at have flere udkald til bål, som ikke er slukket ned. Denne risiko kombineret med tørken betyder at vi udsteder afbrændingsforbud. Forbuddet er begrænset til bål, men vi fraråder fortsat brug af ukrudtsbrænder og opfordrer til forsigtighed generelt.

Skt. Hans fejres alligevel

Uanset hvad, er der alligevel flere offentlige Sankt Hans arrangementer i Farsø området

I Farsø by er der Sankt Hans arrangement med bålerstatning, live musik og hyggeligt samvær i Søanlægget arrangeret af DDS Spejderne. Aftenens båltaler er Karin Winther, Uhrehøje, som mange vil kende som kommunens naturvejleder.    

LÆS OGSÅ: Sankt Hans gennemføres i Farsø – lys og røg afløser bål

Ved Plejecenter Højgården er det traditionen tro Højgårdens Venner, der vil sørge for arrangementet. Her er båltaleren Jens Chr. Pedersen, Fandrup.   

Men også i vandkanten i Hvalpsund er der traditionen tro råhygge med sang og taler. I Hvalpsund er ”båltaleren” kommunalpolitiker Lars Rem fra Hvalpsund

Også Ertebølle, Ullits, Vester Hornum, Vognsild, Østrup, Vesterbølle, Gedsted, Haubro og andre byer og landsbyer har deres egne Skt. Hans arrangementer, der typisk er arrangeret af borger- og beboerforeninger.      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: