Hvad er der galt i Danmark?

Af: Karin Møller, Postbakken 18, Farsø

Åbent brev til Inger Støjberg  

Her i Vesthimmerlands kommune har man med underen og forfærdelse fulgt sagen om 13-årige Aphinya Pechmuang som har boet hos sin mor og stedfar det seneste år. Hun har gået på Farsø skole, er faldet godt til, har fået masser af venner og taler et forståeligt dansk, hvilket tydeligt fremgår af hendes rørende takketale til venner og skole. 

Aphinya har nemlig fået afslag på familiesammenføring, først hos udlændingestyrelsen og senest hos udlændingenævnet, med den begrundelse at et flertal af nævnet skønner at hun ikke kan integreres i det danske samfund.  

Hvordan kan embedsmænd træffe en sådan beslutning uden at have mødt pigen og uden at have indhentet oplysninger fra skole o.s.v.?  

Desværre er denne her sag ikke et enestående tilfælde.  

Selvfølgelig kan Danmark ikke huse kriminelle udlændinge og bekvæmmeligheds flygtninge, men når der er tale om børn eller mennesker i nød er det en ganske anden sag.  

I denne sag er der tale om et 13-årig barn, som for os almindelige danskere har den allerstørste ret til at være sammen med sin mor. Den ret er nu blevet hende frataget på grund af nogle embedsmænd i København, som skønsmæssigt har fortolket loven på deres måde.  

Det er bekymrende at dem der laver lovene og dem der håndhæver dem, udelukkende ser en sag som et nummer og ikke mennesket bag.  

Havde man indhentet oplysninger fra skole og de mennesker som har været omkring pigen, ville man have fået oplyst, at Aphinya er en kvik pige som er vellidt af såvel børn som voksne. Hun har befundet sig godt i Danmark og forstår og taler rimeligt godt dansk allerede.  

Familien er selvforsørgende, så der er ikke tale om at den ligger det danske samfund til byrde.  

Kære Inger Støjberg, kære embedsmænd, berører det jer ikke at jeres afgørelse smadrer livet for en 13- årig pige og hendes familie. Berører det jer ikke at langt over 5000 mennesker her i Vesthimmerland har skrevet under på at man ønsker pigen skal være sammen med sin mor. Berører det jer ikke at flere lokalpolitikerne i vor kommune og flere Christiansborgpolitikere, er gået ind i sagen og har forsøgt at råbe jer op om at denne sag er helt ude af proportion  

Normalt er jeg stolt over at være dansker, men med efterhånden flere af den her slags sager, hvor man med loven i hånd adskiller et barn fra sine forældre, til en uvis fremtid i hjemlandet. Ja da skammer jeg mig over at være dansker.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: