Byfestoptog på gå-ben FOTOS&VIDEO

FARSØ: 9 kreative og flotte indslag med et følge af veteranbiler, veterantraktorer, og brandbiler trak søndag middag gennem Farsø med fuld musik i front fra Kimbrergarden

Høje landvogne forbudt
Antallet af indslag var færre end de foregående år som til dels skyldes stramme restriktioner vedrørende vognenes opbygning. Det er f.eks. ikke længere tilladt at have personer oppe på ladene af lastbiler eller andre ladvogne, som det ellers har været meget brugt i forbindelse med de festlige indslag. Derfor var der i år ikke en eneste lastbil eller høj ladvogn at se i optoget. Til gengæld var der rigelig med fodfolk og pyntede trailere.   

Efter en regnfuld formiddag tog regndråberne søndag middag en pause under det meste af optoget. Det betød store smil hos deltagerne i optoget, men det betød også publikum mødte frem på fortovene langs ruten.    

 

9 indslag
Bag de 9 indslag stod foreninger, private, en friskole, et plejecenter og et politisk parti.  

 

Flere vogne bejlede til det mest aktuelle indslag med sommerens flotte vejr, såsom Farsø Rideklub og Farsø Håndbold Klub, men det var Farsø Motions Klub der løb med sejren for sit super aktuelle indslag omkring placeringen af en Netto i Farsø. Op til flere placeringer langs hovedgaden lagde ”Netto-folkene” op til, men de blev hver gang afvist af Kommunens folk, der henviste til Farsø Rådhuscenter.  
 

Mange bemærkede at Strandby stillede med 2 indslag i dette år optog og begge kandiderede til det flotteste indslag.

Vesthimmerlands Naturfriskole med en flot grøn drage der sendte røg ud af gabet med budskabet ”Vi ind-DRAGER børnene”.

Men det var dog Strandbys andet indslag ”Strandby Matadorerne” med initiativtager Tonny Østergaard i kørestolen som Fru Fernando Møghe i stolen som vandt det flotteste indslag. Og flot var det. En stor del af kostumerne og rekvisitterne var lånt fra Strandby’s eget uniformsmuseum.  
 

For det sjoveste indslag stod Plejecenter Højgaarden med hele fem elementer i indslaget, nemlig ”Hygge i haven”, ”Onsdagsbar”,”Kaffetur”, ”Indkøbstur” og ”Udflugt”. Alle elementer vist på en sjov måde, der fremfor glæder beboerne på Højgården i det daglige.

Med vindertitlen fulgte også optogets vandrepokal, som altså indtil næste byfest vil få ophold på Højgaarden.    

 De deltog i Byfestoptoget 2018

1. Elscooter Klubben med pyntede køretøjer
2. FUIK med reklame for sig selv
3. Plejecenter Højgaarden med deres mange aktiviteter for beboerne
 

4. Farsø KFUM HK med sommer  
5. Strandby Matadorerne  
 

6. Farsø Motions Klub med placeringen af en Netto i Farsø
7. Vesthimmerlands Naturfriskole med ”Vi Inddrager børnene”
8. Farsø Rideklub med eventyrlig sommer
9. Dansk Folkeparti med reklame for sig selv.
10. Veterantraktorer (Veterantraktorgruppen)
11. Veteranbiler (Aalestrup Classic)
12. Falck med brandbiler


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: