ÆldreSagen Farsø på oplevelsesrig tur til Harzen

FARSØ: For nylig vendte 54 glade seniorer tilbage til Himmerland efter fem dages spændende busrejse til Braunlage i Harzen. Med base i familiehotellet ”Zur Erholung” bød alle dage på udflugter til interessante attraktioner i omegnen.

Således gik det på 2.dagen med veterantog fra Werningerode op til Brocken, Harzens højeste punkt, hvorfra himmerlændingene nød den storslåede udsigt over det nordtyske landskab. Nedturen fra Brocken foregik i adstadigt tempo i hestetrukne udflugtsvogne med rigelig tid til at få en sludder og nyde udsigten.

Også næste dag kunne de himmerlandske seniorer færdes i højderne. I Bad Harzburg findes en nyopført ”gangsti i trætop-højde”. Man kommer op i højden ved at gå ad en finurligt konstrueret sneglegang og befinder sig så i en højde mellem 16 og 22 meter over jorden. Undervejs på den knap 2 km. lange sti kunne man læse sig til megen nyttig viden om, hvilken enorm betydning skovens træer har for et sundt miljø.

Efter denne oplevelse fortsatte turen til Goslar, hvor seniorgruppen oplevede det navnkundige klokkespil i byens gamle rådhus. Med klokkeklang i ørerne indtog selskabet kort efter en velsmagende frokost hos ”Butterhanne”, og senere kunne de mætte seniorer ”stadtbumle” et par timer på egen hånd i Goslar.

Hen på eftermiddagen fortsatte udflugten til Okersøen, hvor man nød en kop kaffe og vistnok Tysklands største vandbakkelseskage hos Windbeutelkönig (vandbakkelseskongen). Det drejer sig om en ca. 20 cm høj kæmpekage fyldt med flødeskum og blåbærsyltetøj. Det siges, at den tredje kæmpekage skulle være gratis – for den, der orker.

På tredjedagen gik udflugten først til den lille by Schierke, hvor seniorerne på byens gamle apotek kunne indtage dagens ”medicin”; nemlig en kold Schierker Feuerstein, som også kan betegnes som en urtelikør. Samtidig fik seniorerne historien om den skælmske apoteker, der efter mange eksperimenter endelig fandt den rette opskrift på sin mavebitter med over 50 forskellige godgørende urter.

Inden udflugtens næste stop blev herrerne bedt om at holde godt fast i deres koner, for målet var Bloksbjerg og heksenes danseplads. Der skete dog intet uforudset.

Efter en let frokost kunne selskabet tage en tur med svævebanen ned gennem den smukke Bode-dal. For at forhøje nydelsen af turen i svævebanen og højden var hver anden af svævebane-kabinerne udstyret med et glasgulv!

 

Om eftermiddagen var de himmerlandske seniorer vidne til et veritabelt westernshow i Pullman City, Harz. Oplevelsen var et tværsnit af historien om ”The wild, wild west”, vilde rødhuder på galopperende heste, duellerende cowboys foran saloonen og nybyggernes indtagelse af udstrakte vidder i prærievogne. Jo, jo. ”Hände hoch!” – midt i Harzen.

Hjemturen sidste dag blev afsluttet med en fælles middag på Hvidsten Kro, hvor middagen naturligvis var kroens specialitet: æggekage. Således mætte og mange oplevelser rigere vendte selskabet sidst på aftenen tilbage til Himmerland.


 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: