Opsamling på valgkampen set med SF-briller

Af: Niels Heebøll, Byrådsmedlem og kandidat for SF-Vesthimmerland, Torvegade 6, Gedsted

Ud fra en valgkamp der nu næsten er i mål, må man konstatere, at det i hvert fald ikke er mangel på gode viljer. Alle vil gerne alt. Så bliver det spændende, hvor langt det rækker, når det bliver hverdag.

Jeg vil melde mig i koret og med bred pensel og imod al god læserbrevsskik om et emne pr. indlæg nævne nogle områder, som SF har haft fingrene i, og emner som jeg vil arbejde for:

·       Der er i den nuværende byrådsperiode oprettet et ungeråd

·       Der er sikret gratis psykologhjælp til unge

·       Der kom gang i en forsøgsordning med madlavning på Gedsted ældrecenter, en ordning som siden er ved at blive rullet ud til kommunens øvrige plejecentre

·       Landdistriktspolitikken blev strammet op og suppleret med en landsbycoachordning til understøttelse af arbejdet i de lokale beboerforeninger

·       Der er indført mulighed for fleksibel arbejdstid for de kommunalt ansatte

·       Der er vedtaget arbejdsklausuler, som kan sikre at arbejde der udføres for kommunen foregår på overenskomstmæssige vilkår, og lavet partnerskabsaftaler om lærepladser m.m. Efter nogle år er der nok behov for et serviceeftersyn af aftalerne.

I en kommende periode vil jeg som SF’er fortsat arbejde for:

·       kvalitet på børnepasnings-, skole- og ældreområdet til glæde for de berørte børn/borgere men også for de ansatte. Jeg tror, at det på de nævnte områder giver god mening at gå efter en tillidsreform, med mindre kontrol og dokumentation og mere initiativ og ansvar ud til de enkelte ansatte/institutioner.

·       fokus på landsbyernes og landdistrikternes udvikling. Et element i den sammenhæng er cykelstier både af hensyn til sikker trafik og turisme.

·       forbedringer i forhold til, at der er udsatte grupper, der ikke altid har den gode oplevelse, når de møder det kommunale system.

·       et sprudlende fritids- og kulturliv af hensyn til livskvalitet og bosætning 

·       at få undersøgt forskellige modeller for øget borgerinddragelse i de kommunale beslutninger evt. igennem nedsættelse af adhoc arbejdsgrupper og oprettelse af lokalråd, så der også mellem kommunalvalgene kan være en levende dialog mellem borgere og byråd.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: