Kæmper for en ny fremtid

Af:Theresa Berg Andersen, Borgmesterkandidat SF Vesthimmerland, Hobrovej 145, Vilsted

Der var engang en helt igennem fantastisk kommune. I denne kommune boede der ca. 37.000 mennesker. Alle med hver deres hverdag og hver deres historie.

Mange af disse mennesker drog på job hver dag. De afleverede deres små poder i trygge hænder i dagplejen, i daginstitutioner og i skoler. Alt sammen i håb om at der kom flyvefærdige, trygge og livsduelige børn ud i den anden ende. Og det gjorde der. 

Mange af de folk der boede i kommunen havde også ældre forældre. Nogen af disse kunne klare sig selv i eget hjem og deltog aktivt i de ting som foregik i nærområdet. Andre havde brug for hjælp og pleje. I så fald boede de på et plejecenter hvor dygtige ansatte gjorde hvad de formåede, for at løse opgaven tilfredsstillede. Og det gjorde de godt. 

Fælles for de små poder og de ældre var, at de var afhængelige af alt den hjælp de kunne få.

Og fælles for dem der skulle hjælpe var, at deres opgaver voksede og kravene om dokumentation tog overhånd og fik fokus væk fra kerneopgaven. Som jo egentlig var, at give børnene de rammer der skulle til og de ældre den pleje som var nødvendig. 

Der var også andre mennesker som havde svært ved at klare sig selv, i den ellers så fantastiske kommune. Der var handicappede, arbejdsløse og psykisk syge. 

Og så hang der en tung sky over den ellers så fantastiske kommune. En stor og tung sky. Nogle kaldte det borgerlig egoisme.  

Denne tendens til grådighed truede gang på gang med, at indføre skattelettelser som betød, at de som egentligt ikke manglede noget skulle have endnu mere, mens de som i forvejen næsten intet havde, skulle nøjes med endnu mindre. Og uligheden voksede. 

Når uligheden vokser i et samfund går det ud over erhvervslivet, over kommunale institutioner, over sammenhængskraften og fællesskabet. Men mest går det ud over børn, syge, ældre, almindelige lønmodtagere og dem der på sygehuse, plejehjem, skoler og børnehaver skal passe på os alle sammen.

Der var en gang hvor vi kunne løfte i flok. Vi må lære hvordan vi får det fællesskab igen. Derfor kæmper SF for en ny fremtid, for hele Vesthimmerlands Kommune. Vi stiller os gerne i spidsen for en udvikling, som har fællesskab og bekæmpelse af ulighed som pejlemærker. Vi trænger til en ny borgmester som deler de synspunkter.

Vi skal væk fra grådigheden og vi skal værne om sammenholdet. Derfor er jeg borgmesterkandidat og derfor bruger jeg kræfter på de ting der binder os sammen.

Husk at stemme tirsdag den 21. november, der er nok at tage fat på!

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: