Byfestoptoget når det er ”størst” – FOTOGALLERI

FARSØ: 15 kreative og flotte indslag med et følge af veteranbiler, veterantraktorer, veteranlastbiler, samt brandbiler og paramedicinerbil trak søndag middag gennem Farsø med fuld musik i front fra Kimbrergarden.

Antallet af indslag er det højeste i flere år, trods et par trofaste aktører i år havde valgt at stå over.

Efter en regnfuld formiddag tilsmilede solen optoget over middag. Det betød store smil hos deltagerne i optoget men også et talstærkt fremmøde af publikum på fortovene langs ruten.  

Bag de 15 indslag stod foreninger, private, en friskole, politiske partier og nogle lokale firmer.

Dansk sommervejr og Kong Henrik
Flere vogne bejlede til det mest aktuelle indslag med udgangspunkt i Prins Henriks ønske om at få titlen konge og ikke mindst det danske sommervejr, som også viste sit våde ansigt under FarSØ festen. Og mere aktuelt kan det vel så ikke blive, når Farsø Rideklub i dobbelt forstand havde en våd grisefest med på sin vogn     

Prins Henrik tog derimod titlen for det sjoveste indslag, som Farsø Motionsklub stod bag. Det var et utroligt velspillet indslag, som gik på hvor han nu skal finde sin nye gravplads, når han nu ikke vil begraves ved siden af Dronningen.     

Der var derimod ingen tvivl om det flotteste indslag, nemlig KlipOKjær, som tydeligvis havde brugt mange timer med forberedelse af kostumer, sminkning og hår på de mange eventyrfigurer.       

Der var også mange andre flotte indslag, men begge spejdergrupper repræsenteret var der naturligvis fokus på årets højdepunkt, nemlig spejdernes lejr. Ellers var det – som det bør, lokale forhold som blev parodieret.     

Fra dommerne med overdommer Brian Otte i spidsen lyder det: Utrolig mange flotte indslag. Svært at finde vinderne, da der var mange indslag der kandiderede til alle kategorier. Der var mange børn på de fleste vogne og mange nye deltagere. Kort og godt – et meget seværdigt optog.   

De deltog i Byfestoptoget 2017
1. Elscooter Klubben med pyntede køretøjer
2. Vesthimmerlands Naturfriskole med reklame for skolens kommende sommerfest
3. FUIK som bejler til kvindelandsholdet 
4. De Konservative med kongegrunde i Farsø
5. KlipOKjær med eventyrfigurer
6. Farsø Motionsklub med Prins Henriks”Kongebegravelse”
7. Majbrit Sivert med ”Vi vil have søkoncerten tilbage”
8. Jane Nielsen med hundeskov uden træer
9. Farsø KFUM HK skilsmisse fra Team Vesthimmerland og reklame for 75 års jubilæumsfest
10. KFUM Spejderne på landslejr
11. Hårsnedkeriet brug for selvbruner i den danske sommer
12. Farsø Gymnastikforening med friske cowboys som ”wanted” et nyt bestyrelsesmedlem
13. Venstre med budskabet ”Venstre tager slæbet”
14. DDS Spejderne:Forskellen på oprydning efter Roskilde Festivalen og Spejdernes Lejr
15. Farsø Rideklub med det danske sommervejr    

Vinder af det flotteste indslag – blev KlipOKjær med dette udstyrsstykke af udklædning og hår. KlipOKjær havde fundet alle de kendte eventyrfigurer frem. 

 Farsø Rideklub fandt det regnfulde danske sommervejr meget aktuelt. Og det havde de da fuldstændig ret i, så de vandt kategorien mest aktuelle indslag.  

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: