Forside Blog

Farsø Festen 2022 gav flot overskud

FarSØ festens komite for 2023 består af: Formand Palle Bro Kristensen, Næstformand Kris Rokkedahl, Kasserer Anette Engsig, Sekretær Jess Andreasen, Bendt Bro Kristensen og Anne Marie Lindgaard. Komiteen er allerede godt i gang med forberedelserne til festen anno 2023

FARSØ: Ovenpå to aflyste Farsø Fester i Søanlægget, grundet corona-restriktioner, så vendte festen stærkt tilbage i 2022.

Ud over stor deltagelse i festen, så viser festens overskud også, at den var savnet.

Et overskud på kr. 202.243 blev meddelt klubberne bag, nemlig FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub kort før jul.

-En fordeling på kr. 50.000 pr. klub er ny rekord for FarSØ –Festen med undtagelse af, da pengeynglerne i sin tid bidrog til overskuddet, fortæller formand for FarSø Festen Palle Bro Kristensen, så vi er meget tilfredse.

Vi har derfor også fået håndslag fra klubberne, at de klar med praktisk hjælp i forbindelse med Farsø Festen 2023.  Den afholdes naturligvis i uge 33 i Farsø Søanlæg.

Byfestkomiteen er allerede i gang med de første forberedelser til festen.

Vi har allerede booket det store telt, fortæller Palle Bro Kristensen.

Det bliver 5 meter længere i 2023. Det betyder, at der plads til 700 gæster i teltet til grisefesten, hvilket er ca. 100 flere end de forrige år.  

Vi har naturligvis også booket grisefestens band Shu-bi-trio. Hoppe-Lege landet til børnene er også på plads.

Vi har allerede 2023 udgaven af Farsø Vinen på gaden. Den er med Johs. V. Jensen motiv i anledning af 150-året. Vinen kom til salg i forbindelse med Johs. V fødselsdagsfejringen forleden, og sælges foreløbigt fra Johs. V. Jensen Museet.

Vi vil også ligesom de forrige år være på plads med tombolavognen i forbindelse med Hot Sommer arrangementerne til sommer, men cykelsponsorløbet vil vi til gengæld droppe i år.

Vi er også begyndt at tænke på Farsø Festens jubilæum i 2024. Her er vi meget interesserede i gode ideer til ekstraordinære aktiviteter og til fejringen, opfordrer Palle Bro Kristensen.

Ny butiksbestyrer hos Flügger

Kristine Moth er ny butiksbestyrer hos Flügger Farsø.

FARSØ: Selvom det efterhånden er 3 måneder siden, så fik Flügger Farsø den 1. november ny butiksbestyrer.

Det er uddannet farvehandler Kristine Moth, der kommer fra Flügger Hobro, hvor hun har været i 14 år. Kristine bor privat i Snæbum ved Hobro.

Kristine har i alt 16 års erfaring som farvehandler, så der ikke meget Kristine ikke ved om maling, farver, farvesammensætning, tapeter og andet der kan sætte kolorit på boligen. Hun ved naturligvis også alt om udemaling hvad enten det er træværk, murværk eller vinduer, der skal have ny maling.

Kristine er meget begejstret for den nyrenoverede butik, som hun ganske vist ikke har været med til at indrette, men som er indrettet helt efter Flüggers butikskoncept.

– Butikken er en fornøjelse at møde ind til hver dag. Snart bliver det forår og penslen skal frem ude og inde. Jeg ser meget frem til at hjælpe kunderne med rådgivning. Jeg anbefaler meget at tage et mobilfoto af projektet, en gardinprøve eller måske en køkkenlåge og medbringe det i butikken, så er jeg sikker på at vi finder den helt rigtige løsning, lyder det fra Kristine Moth.

Ud over vægmaling er der også masser af tapeter at vælge imellem i butikken. Kristine Moth hjælper gerne med rådgivning.

Ændringer på storskraldsordningen

Da møbler og andet indbo kan genbruges kommer det til at indgå i storskraldsordningen.

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med igangsætning af den nye affaldsordning 1. januar 2023 er der også sket ændringer m.h.t storskrald.

Ændringerne er tilrettelagt på en sådan måde, at store mængder affald flyttes fra forbrænding til reel genanvendelse og genbrug.

Til gengæld skal du fremover selv aflevere ”Brændbart affald” og ”porcelæn” på genbrugspladsen

Det meste kan genanvendes
-Meget kan brænde, men når du skiller tingene ad, kan langt det meste faktisk genanvendes, fortæller direktør for Vesthimmerlands Forsyning, Morten Aaby Nielsen.

Vores undersøgelser viser, at 34% af det affald, der smides ud til forbrænding, er materialer, der reelt kan genanvendes. De materialer er vi forpligtiget til at redde fra forbrændingen.

Derfor medtager vi ikke længere brændbart affald på storskrald. Det betyder at borgerne fremover skal sig den ulejlighed (så vidt det er muligt), at skille materialerne fra hinanden, så de i stedet kan genanvendes. Det gælder både på storskrald og på genbrugspladsen.

Vi er klar over, at det kan opleves som en serviceforringelse. Men at brænde ressourcer af, der reelt kan genanvendes, giver ganske enkelt ikke mening i 2023 – og er i øvrigt stik imod Affaldsbekendtgørelsen og regeringens Klimaplan for en grøn affaldssektor, siger Morten Aaby Nielsen.

FAKTA:
Her er det NYE, du fremover kan aflevere til Storskrald:
•Store brugbare møbler og andet stort indbo der egner sig til genbrug
•Træ til genanvendelse (ikke trykimprægneret)

Her er det, du IKKE længere kan aflevere til Storskrald:
•Brændbart affald (skal afleveres på genbrugspladsen)
•Deponiaffald (skal afleveres på genbrugspladsen)
•Toiletter, porcelæn og sanitet (skal afleveres på genbrugspladsen)

Claus har fået kompagnon i malerfirmaet

Malermester Claus Jensen(t.h.) har fået en kompagnon i G3 malerfirma. Det er malermester Lars Sundgaard. Ud over medejerskab af malerfirmaet har Lars Sundgaard rollen som firmaets koordinator for udførelse af store og små maleropgaver samt entrepriser.

FARSØ: For 3 år siden overtog malermester Claus Jensen og G3 Malerfirma Per Hougaard A/S.  Ud over at købe og overtage en velrenommeret virksomhed i Farsø, så har de 3 første år også budt på en god fremdrift

Corona-pandemien gav nemlig – i modsætning til mange andre brancher, rigtig skub i håndværkerbranchen – herunder malerfaget.

-Vi har haft rigeligt at lave, og jeg gik kort tid efter overtagelsen fra 7 til 11 medarbejdere for at kunne følge med, fortæller Claus Jensen, om den bedste start, man som ny virksomhedsejer kan forstille sig.

Kåret som Gazellevirksomhed sidste år
Sidste år kom virksomheden sågar i fint selskab som Gazellevirksomhed. Det er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode.    

Siden Claus Jensen og G3 Malerfirma for 3 år siden overtog Per Hougaard A/S har firmaet været i en voldsom vækst og blev sidste år kåret til Gazelle-virksomhed. Malerfirma og malerbutik holder som bekendt til på Vestervang i Farsø

Kompagnon er kommet til
Og virksomhedens vækst fortsætter og flere medarbejdere er kommet til. Aktuelt har G3 Malerfirma 14 medarbejdere, inkl. en kompagnon siden 1. juli sidste år.    

Claus’ nye kompagnon er Lars Sundgaard.

-Det slider, at være ene mand om at lave tilbud til kunderne, koordinere opgaverne og være administrativ chef for firmet, erkender Claus Jensen, særligt med den vækst som firmaet har gennemgået.

Det glæder ham derfor, at have fået en kompagnon, der kan tage over med hensyn til at koordinere opgaverne, som medarbejderne rykker ud til.

Erfaren byggeleder for malerentrepriser
Lars Sundgaard er ligesom Claus uddannet malermester. Begge bor i Aalestrup. Det er også den vej igennem og via fælles bekendte, at de naturligvis kom ind på deres fag.

Lars har gennem mange år været ansat som byggeleder for malerentrepriser i store nybyggerier, hovedsagelig i Århusområdet. Han har derfor, stor erfaring med at fordele og koordinere maleropgaverne for malerne, og naturligvis stå for indkøb af maling og malergrej.      

Det er også den funktion som Lars får hos 3G malerfirma, som han nu er kompagnon i og ejer 10% af.

Styrer opgaverne ”i marken”
Lars Sundgaard finder sig rigtig godt tilpas med sin nye rolle, hvor han både skal koordinere opgaverne for store og små maleropgaver og entrepriser.   

-I stedet for ”kun” at arbejde i det samme nybyggeri i månedsvis, så giver det mig noget helt andet at arbejde på 5-6 opgaver samtidig, fortæller Lars Sundgaard.  

Aktuelt fordeler han malerkræfterne hos G3 Malerfirma mellem HimmerLands nye Multihal i Gatten og andre kunder.

Mens Lars altså styrer opgaverne ”i marken”, så kan Claus koncentrere sig om, at være den som kunderne henvender sig til for at få udregnet tilbud. Det er også Claus som har kontakten til private kunder og boligselskaber, som G3 Malerfirmaer udfører en del renoveringsopgaver for.      

Bjarne 25 år som pedel på Farsø Efterskole

Bjarne Bredtoft 25 år som pedel på Farsø Efterskole

STISTRUP: Glæden ved at være med i et dannelsesprojekt omkring unge mennesker; glæden ved gode kollegaer og glæden ved utallige håndværksmæssige udfoldelser – det er det, der har været medvirkende til, at Bjarne Bredtoft nu kan fejre sit 25 års jubilæum på Farsø Efterskole.

I maj 1984 satte Bjarne for første gang sine fødder på Farsø Efterskole. Dengang hed det Farsø Højskole og Bjarne var som elev med til at købe og istandsætte ”Lasse” – den ene af skolens 2 lastbiler – og køre til Ghana og hjem igen.

Der var efterfølgende noget ved fjorden, der trak, og da højskolen blev til efterskole og året var 1998, blev Bjarne ansat som pedel på Farsø Efterskole.

I de forgangne 25 år er skolen vokset bygningsmæssigt, og hver eneste krinkelkrog har Bjarne været med til at sætte sit præg på.

-Ingen kender Farsø Efterskoles bygninger og udearealer som Bjarne, og vi kan således med stolthed takke Bjarne for hans store andel i vores flotte og velholdte skole, fortæller forstander Anette Smed.

Udover pedelfunktionen banker Bjarnes hjerte i særlig grad for eleverne; det er dem og deres dannelsesproces, der for alvor har givet Bjarne stjernestunder i de forløbne 25 år. At se en elev udvikle sig; hjælpe dem videre, og se hvordan de nu arbejder, og kommer godt videre i livet – det er noget helt særligt påpeger Bjarne.

Farsø Efterskole har med 104 elever fuldt hus og kan til august fejre 25 års jubilæum. Lige nu har skolen en ny kreativ bygning på tegnebrættet, ligesom der også er stort fokus på udvikling af skolens udeområder; der bliver med andre ord mange ting for Bjarne at tage sig af i de næste 25 år!

Campingpladsen åbner for vinterbadning og sauna

På lørdag åbner vinterbadning og sauna på Ertebølle Strand Camping. Der er dog ikke garanti for sne og is på vandet. På billedet ses også den store 14 personers sauna.

ERTEBØLLE: Ingrid og Lars Brandt, indehavere af Ertebølle Strand Camping har gennem et stykke tid haft ønsket om – og arbejdet på, at åbne campingpladsens poolområde for vinderbadning og sauna.     

Åbner på lørdag
For stadig at være sæsonaktuelt, åbnes der for tilbuddet fra på lørdag.

Ny sauna og pool ombygget til vinterkørsel
For det første er svømmebassinet ombygget til vinterkørsel, med vandprøver og kontrol.  Vinterbadningsområdet er lyst op af nye lamper, både over og under vandet i og omkring swimmingpoolen.

Men ikke mindst er der købt en 6 meter lang specialbygget sauna med plads til 14 personer.

Inspiration hentet fra kollegaer
Inspirationen har Ingrid og Lars Brandt hentet fra andre campingpladser i landet, hvor campister og lokalområdet har taget rigtig godt imod tilbuddet.

Selve indretningen og løsningen med betalingsmodul har de hentet fra en kollega på Vestkysten som også har vinterbadning, dog primært for campingpladsens gæster.  

For alle – ikke kun campister
-Vi ønsker dog at vores tilbud om vinterbadning i Ertebølle skal være for alle, altså borgere eller grupper – ikke kun i Ertebølle, men hele Vesthimmerland og gæster i sommerhuse på camping m.v. Kort og godt alle der har lyst til at prøve vinterbadning – eller dem der allerede dyrker vinterbadning. Her er alt forberedt. Vandet er køligt og saunaen er varm, så man skal bare møde op, fortæller Lars Brandt og fortsætter: 

Specialbygget stor sauna
Saunaen er specialbygget på Fyn og er grundet sin størrelse kun nr. 2 af sin slags i Danmark.  Ellers har gode lokale håndværkere og LAG Vesthimmerland hjulpet os i mål med dette ny tiltag, som altså tilbydes alle der måtte ønske at benytte faciliteterne.

Lars Brandt forklarer at man kan tilgå anlægget på bagsiden af huset ved swimmingpoolen, hvor man via et betalings modul får adgang til omklædningsrummet. Her er der kabiner, knager til tøj og aflåselige skabe til mobiltelefon og pung. I huset er der også toilet og bruser.

I stedet for den kendte bassintrappe i metal er der bygget en helt ny trætrappe, der sikrer at vinterbaderne kan gå stille og roligt – og sikkert, ud i det 125 cm. dybe friske lyseblå bassinvand for at få sig en kold dukkert.

Her ses Ingrid Brandt ved den nye specialbyggede trætrappe til poolen, der sikrer man som vinterbader kan gå ud i vandet i stedet for at bruge den kendte metaltrappe.

Godt tilbud til nye vinterbadere 
Som før nævnt er der lige nu sæson for vinterbadning. Nogle vil måske kalde det for lun vinterbadning, så længe der ikke er is på vandet.

-Måske der stadig kan komme det. Vi har da hakket tynd is et par gange i løbet af vinteren imens vi har arbejdet på anlægget, fortæller Lars Brandt, men omvendt kan de milde vintertemperaturer så være en blid start for nye vinterbadere. 

Man bestemmer naturligvis selv om man tager det kolde gys først og sauna derefter – eller omvendt. Der er ikke langt imellem de to stationer, og foruden badetøj anbefales det alligevel at medbringe badekåbe eller badehåndklæde samt klipklapper.      

Vinterbaderfaciliteterne vil indtil foreløbig påske, være åbne fredag eftermiddag og i dagtimerne i weekenderne. Og på lørdag kan de første altså frit prøve faciliteterne af.    

Politirapporten

Fra mandag 16. januar til søndag 29. januar 2023

Anlægsarbejde med kystsikring nord for lystbådehaven er i gang

I sidste uge ankom entreprenørmaskiner og sten til området nord for lystbådehavnen.

HVALPSUND: I 10 år har planerne for et nyt område nord for lystbådehavnen i Hvalpsund været undervejs. Nu rykker det i kølvandet på de mange andre områdefornyelsesprojekter i Hvalpsund og nybyggeri ved lystbådehavnen. 

Planerne for området går på kystsikring, ny bådoplagsplads for lystbåde og et nyt mastehus.

Tilladelser er på plads
Det der senest har spændt ben for brug af området nord for lystbådehavnen var, at der skulle gives dispensation til at fjerne beskyttet natur i området. Det er blevet løst ved en byttehandel med erstatningsnatur på kommunalt ejet landbrugsjord syd for Hvalpsund.

Første opgave er at anlægge ny kystsikring (stenkastning)

Der er ligeledes givet tilladelse til at etablere kystsikring nord for lystbådehavnen. Kystsikringen var i udbud i 2021 sammen med to andre sikringsprojekter i Hvalpsund.

Der manglende lidt penge
I den oprindelige investeringsredegørelse for området var der afsat 5 mio. kr. til nyt masteskur og bådoplagsplads. Det slår ikke til, og derfor bevilligede Byrådet i december sidste år de manglende kr. 750.000, så anlægsopgaven kan gå i gang.

Det gjorde den så i sidste uge!

Entreprenørmaskiner startede med at rive det eksisterende røde skur ned på grunden. I denne uge går man i gang med kystsikringen. De store sten til sikringen er ankommet.

Kystsikringen anlægges på samme vis som langs Fjordvej. Det er også samme entreprenørfirma, der står for opgaven, og i øvrigt også stod for forstrækningerne af ydermolen og den ekstra mole ved indsejlingen til lystbådehavnen sidste år.       

Sådan ser planerne ud for området nord for lystbådehavnen i Hvalpsund. I projektet indgår et nyt mastehus, kystsikring (stenkastning) langs byggefelt til mastehus, , bundsikring til ny oplæggerplads, belægninger, sti langs vandkanten samt el- og vandforsyning.

Herefter anlægges ny bådoplagsplads og masteskur
Til april er det planen at de indledende arbejder på den nye bådoplagsplads starter. Til maj støbes fundamentet til det nye mastehus. I sommerferien etableres selve bådoplæggerpladsen med veje, sti, el m.v.. Herefter opføres selve mastehuset.

Med andre ord kan lystsejlere tage den nye oplæggerplads med faciliteter i brug fra dette efterår ligesom Nautilus kan forberede sine nye aktiviteter fra sæsonen 2024.    

Holder tidsplanen, kan lystbådene allerede fra næste gang de skal på land, tage den nye oplæggerplads i brug.

En del af områdefornyelsen  
Ud over at planerne har været 10 år undervejs, så er anlægsarbejdet nu mere aktuel end nogensinde.   

Flytningen af både masteskur og oplagsplads er nødvendig for at frigive areal til boligbyggeri nær havnen. Den nye bådoplagsplads forbereder desuden byggefelter til kajak- og bådhuse, som er et stort ønske fra sejlklubben Nautilus, ligesom sejlklubben har et større projekt i støbeskeen omkring et nyt klubhus som skal rumme langt flere faciliteter end det gør i dag.  

Samtidig er et af de konkrete indsatser i områdefornyelsesprogrammet at etablere sammenhæng på tværs af havnene og sammenhæng rundt i byen og ud i landskabet med stier og stiforløb.  

Den ene stisløjfe er planlagt fra lystbådehavnen, langs den nye bådoplagsplads og videre mod nord til campingpladsen.

Medarbejderne inviterede til Åbent Hus hos Outline 

Medarbejderne på Outline viste deres gæster rundt på Åbent Hus dagen

FARSØ: I dag søndag var der et kæmpe ryk ind hos vinduesfabrikken Outline på Fabriksvej. Det var først og fremmest virksomhedens 310 medarbejdere der kunne invitere deres familier og venner indenfor i deres virksomhed.

Også tidligere medarbejdere samt samarbejdspartnere var inviteret, så det var ingen sag at komme op på 750 gæster, som var Åbent Hus arrangementets maksimale kapacitet.

Vise virksomheden frem
Formålet med arrangementet var at vise virksomheden frem. Flere gæster deltog i et lignende arrangement for fem år siden, og de kunne tydeligt se, hvordan Outline har udviklet sig siden.

Der var kun to formelle rundvisninger på virksomheden ført an af henholdsvis administrerende direktør Jens Sørensen og produktionschef Michael Hejlesen. Disse rundvisninger var for tidligere ansatte hos Outline og særligt inviterede. Ellers var det medarbejdernes egen opgave at vise deres gæster rundt på deres arbejdsplads.

Heldigvis mødte ikke alle gæster frem samtidigt i de fire timer Åbent Hus arrangementet varede. Så det var muligt at komme rundt i alle virksomhedens afdelinger godt guidet på vej af medarbejderne, der stolt fortalte om deres virksomhed, og viste deres arbejdsopgaver frem.                             

På de to guidede ture blev gæsterne indført i hvordan vinduer og døre i træ og træ/aluminium produceres. Lige fra hvordan råtræet bearbejdes, males og samles, for til sidst at stå klar og blive leveret til kunden. Fire af de nyeste og mest avancerede maskiner kørte på dagen, og viste hvordan en højteknologisk effektiv vinduesproduktion af høj kvalitet foregår i dag.     

Administrerende direktør Jens Sørensen viste rundt i produktionen

Har lige haft det bedste år nogensinde  
Administrerende direktør Jens Sørensen fortæller: -Vi har været igennem 3 år hvor det bare har kørt derudaf. Regnskabet for sidste år er det bedste vi nogensinde har haft, og den bedste indtjening nogensinde. Nu er det blevet hverdag igen og vi befinder os i et normalt marked, som vi kender det.

Vi er vokset voldsomt. Vi har ansat 20-25 yderligere medarbejdere hvert år. Men vi mærker også nedgangen i byggebranchen lige nu. I år har vi planlagt efter, at vi skal omsætte for 10% mindre og producere 15% mindre end sidste år. Men det er renten, inflationen og krigen der bestemmer om det holder stik.

Vi har 240 medarbejdere i produktionen på 3 holds skift. Hele fabrikken kører døgnet rundt. Sidste år kørte vi sågar i 4 skift som var et særligt weekendskift. Det skyldes, at vi har en maskine der hele sidste år kørte 135 timer om ugen, altså kun med få timers afbrydelse. Så vi kører voldsomt på i vores produktion.

Aluminiumsafdelingen er bygget betragtelig om. Det skyldes, at 65% af vinduerne fra Outline i dag leveres som træ-aluvinduer. Det har været stødt stigende de seneste 10 år fra næsten udelukkende trævinduer. Jeg tror, at vi indenfor for få år ender med levere 70-75% af vinduerne i træ-alu.  

Specielt sidste år har været er rigtig spændende år at navigere i. Vi har haft en 8-10 ugers leveringstid grundet den store efterspørgsel. Men samtidig tordnede vores råvarepriser også op. Glas steg sidste år til ca. det dobbelte. Træet var oppe at runde 80% stigninger og aluminium 75%. Træ og aluminium er på vej ned igen, men ikke glas som hænger sammen med energi. Når vi kigger på vores råvarer så er de samlet set steget 25%.

Investerer meget i maskiner og digitalisering
Outline foretager mange investeringer, da produktionen er afhængig af effektivt og produktionsstabilt maskineri. Outline har lige investeret kr. 12,5 mio i et nyt tappeanlæg og der følger endnu et anlæg i april måned.  Ingen tvivl om, at der vil komme flere af disse maskiner til hos os i fremtiden, siger Jens Sørensen. Med denne kan man klare 7 arbejdsgange med en maskine. Robotter vil man også kunne se flere af i de kommende år til at klare de hårdeste fysiske løfteopgaver, men ingen kvalitet og effektive processer uden kvalificerede medarbejde pointerer Jens Sørensen. 

Desuden er Outline den vinduesvirksomhed i Danmark der er mest digital. Der er data på alt, som også betyder, at produktionen kan optimeres og det er muligt at konkurrere på leveringstid og leveringssikkerhed.          

Flere maskiner kørte på dagen, så man kunne se hvordan vinduer produceres

Ønsker at være en lokal arbejdsplads
Størstedelen af Outlines medarbejderstab bor i Vesthimmerland, heraf flere med udenlandsk baggrund. I alt 11 forskellige nationaliteter er ansat.

– Vi forsøger at skabe nærhed med sin arbejdsplads i mere end en forstand, fortæller Jens Sørensen. Har man en god arbejdsplads og et godt arbejdsmiljø vil man også blive der. Og for os som producent, er medarbejderne den vigtigste ressource. Jens Sørensen fortæller, at vinduesproduktion er sæsonbetonet, især når man som Outline udelukkende producerer efter ordrer. Det kræver særlige ansættelsesaftaler med medarbejderne. – Det er nu trods alt i sommerhalvåret at vinduer og døre efterspørges. Det betyder, at vore medarbejdere optjener en timebank på 5 timer om ugen i sommerhalvåret, som så afspadseres i lavsæsonen sammen med efteruddannelse. Vi ønsker at fastholde vore medarbejdere hele året rundt, og vi mener at vi skylder vore dygtige medarbejdere, at de hele tiden er opkvalificerede med efteruddannelse, siger Jens Sørensen. Som virksomhed er vort fokus: information, uddannelse og fastholdelse.

Samarbejde med Jobcenter Vesthimmerland
Ud over i forvejen at beskæftige mange medarbejdere fra lokalområdet, så har Outline også et kendt samarbejde med Jobcenter Vesthimmerland, som den nye beskæftigelseminister Ane Halsboe Jørgensen forleden var forbi for at høre mere om.  Outline+  er et virksomhedscenter, hvor borgere, der af en eller anden grund har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, opkvalificeres eller afklares til job eller uddannelse. Med ”Outline +” er målet, at de igen får fast tilknytning til arbejdsmarkedet, enten hos Outline eller hos en anden virksomhed – eller starter på en uddannelse. Hos Outline tror vi på at vi kan gøre det anderledes, siger Jens Sørensen. Gennem ”Outline+” har vi selv kunnet rekruttere nye medarbejdere, som nu er fastansatte hos os.

Rundvisninger gjorde indtryk
Rundvisningerne på virksomheden gjorde indtryk på de besøgende. Ud over at få et indblik i hvad manden, konen, mor eller far beskæftiger sig med i det daglige, så var processen i fremstillingen af et vindue lige så imponerende. Fra sorteringen af træet bragt fra de svenske skove, til udelukkende brug af det fineste kernetræ. Opskæring af træ i de helt rigtige længder til et vindue, en dør, et vinduesparti.

Logistikken er alfa og omega
Hos Outline står det klart, at alt kan lade gøre – her findes ingen standardmål og absolut ingen umulige opgaver. Og det gjorde kun endnu mere imponerende, at den rette ramme, finder sammen med de rette lister, ruder og beslag undervejs i produktionsprocessen. Et logistisk system – sågar bundet op på kort leveringstid, som de besøgende fandt imponerede, og fik fortalt, kun er mulig ved medarbejdernes præcise planlægning og optimering, som flere fladskærme rundt omkring på virksomheden løbende informerede om.

Efter rundvisninger på fabrikken blev de i alt 750 gæster budt på hotdogs m.m. Imens kunne børnene bygge fuglehuse eller bordskånere af trædele udskåret på fabrikken.

Børn fik en gave med fra besøget. De kunne samle deres fuglekasse eller bordskåner. Ved samlebordet gav Outline medarbejder Lars Bech børnene en hånd.

40 spejdere på kaoslejr

FARSØ: Der var på ingen måde kaos da 40 grønne spejdere fra Farsø for et stykke tid siden, var på lejr sammen.

Lejren var ikke langt hjemmefra, den fandt sted på en gård i Svingelbjerg. Spejderne overnattede i høladen fra fredag til lørdag, så alle havde deres soveposer med. Inden de lagde sig til at sove var der lejrbål.

Lørdag byggede spejderne en katapult op i træ og skød med ildkugler. Der var også sne, hvilket spejderne udnyttede til at kælke ned af en bakke på sorte affaldssække.