60 flotte træskibe sejlede tæt forbi Hvalpsund

HVALPSUND: 60 flotte træskibe var lørdag middag et betagende syn ved Hvalpsund. De havde begivet sig ud på 5. og sidste etape af Limfjorden Rundt. På morgenens skippermøde på Fur, havde man besluttet, at selve kapsejladsen, hvor der sejles om point, først skulle have sin start ved efter Sundsøre tanget.

Derfor kunne man se alle skibene samlet og på tæt hold, inden der blev givet grønt lys til start.                 

Særligt 7 stk. 3 masters skonnerter, herunder den imponerede Fulton, så betagende ud med alle sejl sat.  

Limfjorden Rundt 2011
Dagsrapporter skrevet af Anders Rieck Sørensen

Tirsdag 13. septemper – 1. etape: Løgstør – Thisted
Dagens sejlads blev aflyst på grund af en stiv til hård kuling fra vest. Feltet er delt i 2. Der ligger en flåde af skibe i Løgstør, mens den anden halv del er sejlet til Thisted. I morgen tidlig er der skipper møde i Thisted og Løgstør. Hvor der bliver lavet en strategi for at samle flåde af skibe igen, således man kan få en god sejlads mod Struer.

Onsdag 14. september –  2. etape: Thisted – Struer
Feltet er nu samlet i Struer. Skibene fra henholdsvis Løgstør og Thisted sejlede henholdsvis for motor og sejl til Struer. Vinden gik (/løb) frisk henover Limfjorden. Stemningen er god. Besætningerne på de enkelte skib er opsat på kapsejlads mod Nykøbing Mors

Torsdag 15. september – 3 etape: Struer – Nykøbing Mors
Skibene afgår fra Struer. Med fælles start i Venø Sund. Vinden bliver frisk til hård vind kommende fra nord-vest. Mange sejlede med reduceret sejlføring på grund af blæsten. Alle kom godt til Nykøbing Mors. I det store fest telt fik vi noget godt til maven og god musik til ørene.

Fredag 16. september – 4 etape: – Nykøbing Mors – Fur
Ingen vind og sol fra en sky fri himmel. Gårdagens kuling og skumsprøjt var glemt. Alle glædede sig til en rigtig god sejlads nord om Fur. Med alle sejlsat "fløj" alle skibene rundt om Fur. Stemningen var god på Fur. Alle havde haft en rigtig god sejler

Lørdag 17. september – 5. etape:(Fur)Hvalpsund – Skive
Skibene har lagt fra kaj og sejler mod Hvalpsund, hvor man regner med at starten går kl. 11:30. Det var en god sejlads med frisk til hård vind mod Skive.
Kilde: limfjordenrundt.dk

 

   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: