550 tog for sig af gourmetretter gennem Farsø – FOTOS

FARSØ: I år, i 4. udgaven af ”Smag på Farsø” toppede deltagerantallet med 550 glade feinschmeckere på tur gennem Farsø for at smage på 9 retter undervejs.

Derfor var armene også oppe og de brede smil fremme torsdag aften hos Lions Club Thit Jensen, da de sendte 11 hold bestående af de 550 deltagere ud på 4,8 km. kullinariske rute gennem Farsø. 


Plejecenter Højgårdens personale stillede med årets største hold med 65 deltagere. Holdet havde gjort sig genkendelig med lyseblå bånd.  

Også vejrguderne tilsmilede arrangementet med flot sommervejr efter flere dage med regn og tordenvejr.  

Det betød for mange hold, at turen på de 4,8 km rundt varede op til 2 timer fremfor den 1,5 time som Lions Club – Thit Jensen havde beregnet.  

 

Der var god stemning fra start til slut. Deltagerne blev sendt afsted i hold fra Store Torv af selveste Thit Jensen og Johs. V. Jensen med hyggemusik i baggrunden. Herefter fulgte de lækre gourmetretter fra 9 udvalgte lokale spisesteder – og drikkelsen dertil, var der ligeledes 9 udbydere der sørgede for ude på ruten.  


Slagtermester Johnny selv fra Johnny’s Kød serverede burgere med pulled and fra boden, der var opstillet ved Sport & Academy på Stationsvej.   

De 11 hold med 50 lækkersultne deltagere på hvert hold, blev sendt afsted med 10 minutters mellemrum. Det betød at der ude ved de 9 boder, som var fordelt langs den 4,8 km lange rute gennem Farsø by, ikke opstod ventetid på at sætte tænderne i lækkerierne. Her oplevede man også den hyggelige og snaksaglige stemning, som man havde håbet på. I Søanlægget slog man sig sågar ned i græsset, som var der inviteret til picnic i det grønne.  


I det flotte vejr, slog man sig på græsset i Farsø Søanlæg for at indtage den lækre mad. Her er det Barbecue marineret ben m. coleslaw fra Super Brugsen i Farsø.


Det var første gang at Super Brugsen deltog i ”Smag på Farsø” med både ret og drikkevarer fra egen bod, der var placeret i Farsø Søanlæg. Her er uddeler Peter Orbesen og slagtermester Signar Langgard ved at fylde fadøl i glassene.   

 


Mange var spændte på Erhvervsskolernes surprise. Eleverne kunne glædesstrålende fortælle at den bestod af først ”Rørt creme med torsk, pyntet med sellerichips og purløgsblomst”, dernæst ”Grillet kylling med bønnesalat, avocado og mangosalsa” og til sidst ”Jordbær-rabarber trifli med kokoskrymmel og vaniljecreme”. Så det var virkelig en lækker overraskelse at sætte tænderne i.        

Samtlige 550 deltagere kunne i mål på Store Torv melde om fyldte maver og gode kulinariske oplevelser.  

Den gode stemning fortsatte til kl. lidt over ni, hvor de sidste udtrækningspræmier blev udtrukket på Store Torv.  


Veltilpasse og med fyldte maver slog deltagerne sig ned på Store Torv efter turen gennem Farsø, hvor de kunne overvære uddelingen af Thit prisen, donationer til sorggrupper for børn og måske være heldig at vinde en af lodtrækningspræmierne.   

Egentlig var der – ligesom sidste år ”kun” 500 billetter til salg. Men interessen for arrangementet stiger år for år, og det fik Lions Club Thit Jensen til – få dage inden det skulle afholdes, at ringe de 9 leverandører af retterne op for at høre om antallet kunne hæves til 550. Leverandørerne sagde ja, men lod også forstå, at deltagerantallet ikke må hæves yderligere næste år.  

Det er en betragtning Lions Club – Thit Jensen er enig i. Nu hvor arrangementet har fundet sine rette rammer må man ikke gå på kompromis med hyggen, længden på arrangementet og prisen for at deltage. Det gælder såvel de 550 deltagere som de 9 madleverandører.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: