525.000 cigaretter beslaglagt ved Farsø

FARSØ: Onsdag den 13. december 2023 kl. 13.00 slog efterforskere fra politiet i Himmerland til på en adresse på en landejendom omkring Farsø. Det skete på baggrund af et tip fra offentligheden.

Det offentliggør Nordjyllands Politi i dag mandag.

Grundlaget for aktionen var en konkret mistanke om, at der fra den pågældende adresse blev solgt blandt andet parallelimporterede cigaretter. 

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Mikkel Brügmann. Han fortæller videre, at efterforskerne ude på adressen antraf en 35-årig mand samt en 34-årig kvinde.   

-Og vores mistanke viste sig at holde stik; for på stedet fandt vi cirka 525.000 cigaretter, siger Mikkel Brügmann, og cigaretterne var fordelt i så mange flyttekasser, at vi måtte have assistance fra en lille lastbil, der kunne hjælpe os med at transportere cigaretterne væk.

Foto: Nordjyllands Politi

Samtidig blev der, tilføjer politikommissæren, fundet cirka 190.000 kr. i kontanter.

-Og det kontantbeløb blev ligeledes beslaglagt.

Både manden og kvinden er nu blevet sigtet i sagen – og der venter dem et retsligt efterspil.

 -Selve skyldspørgsmålet og sanktionen er naturligvis en retlig vurdering, men ud over en straf plejer disse sager erfaringsmæssigt at medføre et større erstatningskrav for manglende told og afgifter, slutter politikommissær Mikkel Brügmann

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: