43-årig lokal sigtet for lang række indbrud i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Politiet har sigtet en 43-årig mand fra Vesthimmerland for adskillige indbrud- og tyveri-forhold i netop Vesthimmerlands Kommune de seneste to måneder. De er primært foregået i institutioner, virksomheder, kontorer samt biler i kommunen.

De fleste indbrud er sket i juli og august måned, og onsdag i sidste uge slog politiet så til mod manden efter længere tids efterforskning.

Håber der er sat en stopper
-Nu håber vi, at der er sat en stopper for de mange indbrud og tyverier, fortæller lederen af Efterforskning og visitation ved Nordjyllands Politi, vicepolitiinspektør Niels Kronborg.

– Vi ved, at indbrud og tyverier skaber utryghed hos ofrene. Derfor er jeg tilfreds med, at vi efter en effektiv efterforskning har kunnet slå til og sigte en mistænkt i alle sagerne. Det sætter forhåbentlig en stopper for den her plagsomme berigelseskriminalitet, der har generet kommunens borgere, fordi den mistænkte nu ved, at politiet er på sagen, udtaler han.

Ransagede bopæl to gange
Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet fik mistanke til den 43-årige 12. august ud fra oplysninger og genkendelse fra videoovervågning. Med en dommerkendelse i hånden, ransagede politiet mandens bopæl.

-Og i forbindelse med denne ransagning fandt vi en del tyvekoster fra flere af de indbrud, som vi efterforskede. Det blev manden sigtet for, fortæller Niels Kronborg, der tilføjer, at det dog desværre ikke satte en stopper for bølgen af berigelseskriminalitet i området, der fortsatte med stort set samme fremgangsmåde. 

– Vi efterforskede derfor videre mod samme mistænkte. Og ud fra overvågning og borger-tip, hvor man havde set stjålne tyvekoster, der var sat til salg på Facebook, valgte vi den 24. august at ransage samme adresse. Her fandt vi tyvekoster fra yderligere seks forhold, fortæller vicepolitiinspektøren.

Disse forhold blev den mistænkte også sigtet for – og han erkendte under de efterfølgende afhøringer samtlige forhold.

Indbrudsbølge i Farsø
Vicepolitiinspektøren nævner eksempler fra de mange indbrud: Fra 11. til 23. juli i Farsø: Indbrud i spillebutik, hvor der blev stjålet spillemønter, forsøg på indbrud i synshal, hærværk mod personbil i Farsø samt indbrud i børnehave, hvorfra der blev stjålet pc og telefon. Samt indbrud i idrætscenter, hvorfra der bl.a. blev stjålet værktøj, drikkevarer og benzin. Fra 6. til 24. august i Farsø: Indbrud i virksomhed og i idrætsanlæg, hvor der blev stjålet værktøj og fødevarer. Derudover indbrud i kontorer og børnehave, hvor der blev stjålet telefoner, tablets og computere.

Nu venter retsligt efterspil
-Den 43-årige mistænkte er løsladt efter endt afhøring. Anklagemyndigheden vurderer ikke, at der er grundlag for fremstilling og varetægtsfængsling. Der venter ham naturligvis et retsligt efterspil for de mange tilfælde af berigelseskriminalitet, som politiet mistænker ham for, forsikrer Niels Kronborg  

Måske yderligere sigtelser
Nordjyllands Politis efterforskning i sagen fortsætter, og vicepolitiinspektøren udelukker ikke, at der kan ske sigtelser for yderligere forhold, som efterforskningen skrider frem.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: