34 piger tog med raketten

FARSØ: Pigeraketten landede påskelørdag på Farsø Stadion. Initiativet kommer fra DBU, der gerne vil have flere piger til at spille fodbold. FUIK er med på ideen, og havde stillet hele ”raketprogrammet” op på fodboldbanen bag Dronning Ingrid Hallerne.

Her skal der kravles hurtigt, ellers får man en tur rundt i hjulet med fødder op og hovedet ned. Pyhh… – siger instruktøren, – det er faktisk hårdere at holde hjulet i gang end at være inde i det.

Pigerne blev opdelt i hold. Der blev markeret højlydt med armen i vejret, ingen gemte sig, alle ville bare være med., – og helst som den første…

5 friske raketpiger, der stikker hovedet ud af den 10 meter lange og flere meter høje oppustelige raket.

Raketten har fart på, den startede første gang i 1997 og har siden fløjet fra by til by og fra klub til klub. I 2011 forventer man den lander langt over 200 steder i Danmark. Pigeraketten består af en række oppustelige redskaber, fodboldbaner, forhindringer, som sammen med et sjovt program og øvelser, skal øge pigernes interesse for sport, og naturligvis gerne med fokus på fodbold.

34 farsøpiger i alderen 6 til 12 år var mødt op i de flotte påskevejr og alle deltog med stor iver. Pigerne blev opdelt i hold, gik til opgaverne, og fik efterhånden sved på panden i det gode vejr, – og der blev drukket godt med vand imellem udfordringerne.

FUIK håber med arrangementet at få pigerne til at interesser sig for fodbold, og at melder sig ind i klubben, så man kan få dannet nogle flere pigehold.

Foldbold er ikke kun for drenge, men også for seje piger!.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: