23 X-piloter klar til at gå i front i Farsø

FARSØ: I dag, sidste dag inden vinterferien, stod den på den store gruppeeksamen for 23 unge, som de seneste 2 måneder har gennemgået en særlig uddannelse, nemlig til X-piloter.

Her ses de 23 første X-piloter under projektet Sundhed, Trivsel og Læring efter deres eksamen i fredags, som de bestod meget flot. Øverst til højre ses også initiativtagerne til X-piloterne: Gert Hosbond, Sparekassen Farsø, Skoleleder John Andersen, Farsø skole og Svend Lindahl, DGI Nordjylland.

En af de underholdende elementer i Eksamen var at lægge arm med lærerne. Her er det idrætslærer Kristian Færge.

DGI udstedte et diplom til X-piloterne, som bevis på at de havde bestået deres eksamen.

Var til eksamen
Eksamen bestod i at underholde og fastholde kammeraterne på Farsø skole i godt to timer i opvisningshallen i Dronning Ingrid Hallerne. Noget af en bedrift, når de fleste elever havde en hel uges skolefri i tankerne. X–piloterne klarede det på imponerende vis ved at bruge de værktøjer og den indsigt, som de har erhvervet igennem deres udviklende uddannelsesforløb.

De to timer kom til at bestå af konkurrencer, underholdning og komik fra de 23 X-piloter, der også viste at de kunne samarbejde om opgaven.          

De 23 unge, der oprindeligt var 25 fra start, er alle mellem 14 og 18 år, går på Farsø skole eller er bosiddende i lokalområde Farsø.

Flere unge ildsjæle
– X-pilot uddannelsen er et tilbud til unge, der drømmer om at blive igangsættere – eller har en god idé til et projekt, men mangler værktøjerne til at føre det ud i livet, fortæller udviklingschef i Sparekassen Farsø Gert Hosbond, der er en af idemagerne bag X-piloterne. Formålet er at fremavle flere ildsjæle – især flere unge ildsjæle til gavn for lokalområdet. Ikke mindst er det vigtigt at få lov at bidrage og få indflydelse. 

En af X-piloterne Simon Wirenfeldt, der går i 8C på Farsø skole fortæller, at han har fået mere ud af uddannelsen til X-pilot end forventet. Især har det været udfordrende at prøve nye ting, og bevise at man kan og tør samarbejde med andre.   

X-piloterne udspringer af projekt Sundhed, Trivsel og Læring, som også er et pilotprojekt, der nu i et par år er blevet udviklet af Farsø skole, de lokale foreninger i skolens lokalområde, Vesthimmerlands Sundhedscenter og Sparekassen Farsø. Specielt omkring X-piloterne er også DGI Nordjylland involveret.   

– I har fået navnet X-piloter, fordi I er X-tra gode og klar til at gå i front. I er de første, men helt sikkert ikke de sidste X-piloter vi får i Farsø, lød det fra Gert Hosbond i Dronning Ingrid Hallerne i fredags inden de 23 X-piloter, hver fik overrakt deres uddannelsesbevis af Svend Lindahl fra DGI Nordjylland.      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: