200 lærer dansk i Farsø

FARSØ: Sprogcentret ”Lærdansk Vesthimmerland” og ”Integrationsnet” er flyttet fra Aars til Farsø, nemlig til adressen Lilletorv 1, måske bedre kendt som det tidligere iværksættercenter Vækstcenter Vesthimmerland.

Det tidligere Vækstcenter Vesthimmerland er nu sprogcenter for 200 udlændinge. Sprogcenteret har været i gang siden nytår, men er først klar til centrets udvidelse nu, som finder sted idag mandag.

Bygningerne blev allerede taget i brug i januar, men det er først nu, den 31. maj er alt blevet klar til den officielle indvielse.

Lokalerne bruges til dansk-undervisning af 200 udlændinge fra 24 nationer. Der er undervisning morgen og eftermiddag og også om aftenen for de udlændinge, der er i arbejde.

Den største andel kommer fra Polen med 49 personer, herefter Congo med 29 og Thailand og Ukraine med hver 15 personer, men der er også elever fra så fjerne lande som Bhutan og Liberia. De er også 7 elever fra landet Myanmar, som de fleste nok vil have svært ved at placere på verdenskortet.

I løbet af 3 år, tager langt hovedparten danskprøven, som er en betingelse for at opnå permanent opholdstilladelse. Det tager 7 år inden opholdstilladelse kan opnås efter de nugældende regler.

Jobcenter Vesthimmerland har indgået en aftale med henholdsvis ”Lærdansk” i Århus, om at varetage sprogundervisningen i Vesthimmerlands Kommune og Integrationsnet, om at stå for den virksomhedsrettede indsats med at finde praktikpladser til flygtningene.

I forbindelse med indvielsen vil borgmester Knud Kristensen holde åbningstalen. Alle samarbejdspartnere og borgere i Vesthimmerland er derfor velkomne til at møde op og se på faciliteterne og møde nogle af udlændingene, der modtager undervisning.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: